Thuis Oekraïners opvangen

Heel veel Oekraïense vluchtelingen verblijven thuis bij mensen. We kunnen ons voorstellen dat ook zij veel vragen hebben over de gezondheidszorg voor Oekraïners in de regio Utrecht. Bij wie moet je zijn in de regio Utrecht?

 • Heb je een vraag waarvoor je zelf ook naar een huisarts zou gaan?
  Bel dan met de huisarts in jouw gemeente.
 • Heb je vragen over infectieziekten (bijvoorbeeld schurft, tuberculose of hondsdolheid)?
  Neem dan contact op met onze afdeling Infectieziektebestrijding (IZB) via infectie@ggdru.nl of telefoonnummer 030-608 608 6.  
 • Heb je vragen over corona?
  Kijk dan eerst op onze pagina Corona. Je kunt ook contact opnemen via infectie@ggdru.nl of telefoonnummer 030-608 608 6.
 • Wil je een afspraak met een consultatiebureau? Zijn er vragen over vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma of vragen over de opvoeding of ontwikkeling van een kind?
  Bel dan met onze Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Je kunt hen bereiken via jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl en tijdens kantoortijden via telefoonnummer 033-460 00 46 (Service Center JGZ). 
  Let op: Woon je in de stad Utrecht, Leidsche Rijn of De Meern? Neem dan contact op met de Jeugdgezondheidszorg van de gemeente Utrecht via telefoonnummer 030-286 33 00 of www.jeugdengezinutrecht.nl
 • Signaleer je psychosociale klachten of heb je vragen hierover?
  Neem dan contact op met een huisarts om samen de mogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan hulp vanuit een praktijkondersteuner GGZ of Vluchtelingenwerk Nederland