8 juli 2022

Corona-update 8 juli

RIVM stuurt herinneringsbrief naar volwassenen die nog geen booster of herhaalprik hebben gehaald. Van een aantal dichtbijlocaties wijzigen op sommige momenten de openingstijden. In de zomer gaan twee priklocaties wat langer dicht in verband met de vakantie. Je kunt nu ook een DCC krijgen als je je coronavaccinaties in een Europees land hebt gekregen. En hoe zit het ook al weer met de nieuwe varianten en toename van de coronabesmettingen? We geven antwoord op de vijf meest gestelde vragen daarover.

Vaccineren

Herinneringen boosterprik en herhaalprik

Vanaf vrijdag 8 juli ontvangen volwassenen die nog geen boosterprik of herhaalprik hebben gehaald een herinneringsbrief van het RIVM. De herinnering wordt gestuurd aan mensen die eerder een uitnodiging hebben ontvangen voor een booster of herhaalprik, maar hun prik nog niet hebben gehaald. De meeste mensen ontvangen ook van de GGD nog een sms ter herinnering, met daarin informatie over het maken van een afspraak.

Dit is de tekst van de sms die in onze regio wordt verstuurd:
U heeft onlangs een brief van het RIVM ontvangen met de oproep voor een corona booster of herhaalprik. Als u een afspraak wilt maken kan dit via 030- 630 5400. Met vriendelijke groet, GGD regio Utrecht

Meer informatie: Herinneringen boosterprik en herhaalprik | RIVM

Wijzigingen vaccinatielocaties

Dichtbijlocatie Oudewater

Zaterdag 9 juli gesloten. Daarvoor in de plaats vaccineren we op vrijdag 8 juli van
10.00 – 17.00 uur.

Aantal dichtbijlocaties in zomerperiode dicht

Drie dichtbijlocaties gaan in de zomer een aantal weken dicht. De locaties waar wij de ruimtes huren zijn in verband met vakantie gesloten.

Baarn

Hier vaccineren we elke week op maandag.
Gesloten van maandag 11 juli t/m maandag 8 augustus. Weer open vanaf maandag 15 augustus.

Maarn

Op deze locatie vaccineren we elke week op dinsdag.
De vakantiesluiting is gewijzigd. De locatie is dicht van dinsdag 19 juli t/m dinsdag 9 augustus. Weer open vanaf dinsdag 16 augustus.

Kijk voor de actuele informatie over vaccineren en locaties op onze website: Coronavaccinatie – GGDrU | GGDrU

Nieuwe varianten, booster, herhaalprik, hoe zit dat nou eigenlijk?  

De laatste tijd nemen de coronabesmettingen toe. Dit is het gevolg van de opkomst van nieuwe varianten van omikron. We merken dat dit vragen oproept bij de inwoners van onze regio. Vijf vragen worden heel vaak gesteld. Bijvoorbeeld of de vaccins aangepast worden en of mensen onder de 60 jaar nu ook een herhaalprik krijgen. Lees alle vragen en de antwoorden daarop: Vijf meest gestelde vragen over Nieuwe varianten, booster en herhaalprik. 

Digitaal Corona Certificaat

Heb jij je coronavaccinaties in een Europees land gekregen? Dan kun je nu ook een EU DCC krijgen (Europees Digitaal Corona Certificaat). Dit is tijdelijk mogelijk voor in ieder geval de zomerperiode. Dus heb jij een DCC nodig voor een reis naar het buitenland? Maar dan een afspraak via 030 – 800 2899.

Meer informatie: Hoe registreer ik mijn vaccinaties uit het buitenland?

Testen

Kijk voor de actuele informatie over testen en locaties op onze website: Coronatest | Testlocatie | testlocaties provincie Utrecht: GGD regio Utrecht (ggdru.nl)