10 november 2022

Corona update donderdag 10 november: heb je last van prikangst?

Veel mensen vinden het halen van een prik best spannend. Daarom staan wij op onze locaties klaar om je zo goed mogelijk te helpen. Op elke priklocatie kun je liggend geprikt worden. Daarnaast is het mogelijk om een speciale afspraak te maken.

Let op! Controleer voor vertrek altijd de openingstijden.

Het bijzondere aan deze afspraak is de persoonlijke aandacht met extra begeleiding. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Ook mag je een begeleider mee naar binnen nemen. De extra begeleiding is voor iedereen vanaf 12 jaar. Een afspraak maken is verplicht en inplannen kan via: 030-630 54 00. 

Waar is de extra prikangst begeleiding mogelijk?

De Extra Begeleiding bij prikangstis mogelijk op zaterdagen in Nieuwegein. Je kunt hiervoor een afspraak maken via ons klant contact centrum: 030 – 630 54 00. Bekijk het filmpje, zodat je weet hoe het gaat: prikangstbegeleiding in Nieuwegein.

Is het voor jou niet mogelijk om op deze locatie of dag een afspraak te maken? Geef bij aankomst op de vaccinatielocatie aan dat je het spannend vindt. Dan houden onze medewerkers daar rekening mee.

Wil je meer weten over de verschillende vaccins? Ga dan naar: Vragen en achtergronden COVID-19-vaccinatie | RIVM of Werking en veiligheid coronavaccin | Rijksoverheid.nl.

Herhaalprik zonder afspraak

Ben je 12 jaar of ouder?  Dan kan je ook zonder afspraak terecht voor de herhaalprik op alle locaties in regio Utrecht, waaronder:

  • Amersfoort Paviljoen
  • Nieuwegein Beursfabriek
  • Utrecht Overste den Oudenlaan
  • Veenendaal
  • Woerden.

Let op! Controleer voor vertrek altijd de openingstijden.

Zelftesten bij klachten

Doe een zelftest bij (milde) klachten Met een zelftest test je of je corona hebt. Doe de test thuis, als je klachten hebt of als je in de buurt bent geweest met iemand met corona. Ook als je al een coronaprik, herhaalprik of corona hebt gehad. Een gekeurde zelftest herken je aan het CE logo.

Op Mijnvraagovercorona.nl lees je wat je moet doen als je een positieve testuitslag hebt. Je hoeft na een positieve zelftest niet opnieuw een test bij de GGD te doen. Je hoeft de positieve uitslag ook niet te melden bij de GGD. Is de zelftest negatief maar houden de klachten aan? Doe dan nog een keer een zelftest op dag 2.