Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronavirus in de regio Utrecht - laatste nieuws

 

Op de hoogte blijven over wat er speelt in de regio Utrecht? Of wat het landelijk nieuws rondom de coronamaatregelen is? Hou dan deze pagina in de gaten.

LAATSTE NIEUWS

Coronatest update 19 januari

19 januari 2022

In deze coronatest update informatie over het herstelbewijs, het openen van nieuwe locaties en het vervangen van mobiele testbussen door kleine vaste locaties

lees verder

De 5 meestgestelde vragen over besmetting, quarantaine en isolatie

19 januari 2022

De coronamaatregelen veranderen af en toe. Daarom snappen we het als u soms door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben de 5 meestgestelde vragen over isolatie, besmetting en testen op een rij gezet.  

lees verder

Dichtbijlocaties in de regio Utrecht gaan weer open

17 januari 2022

De piek van de boostercampagne is geweest. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan, namelijk het gefaseerd heropenen van de dichtbijlocaties in onze regio. Inwoners kunnen dan weer dichtbij, in hun buurt, een 1e, 2e of een boosterprik halen. U hoeft geen afspraak te maken maar kunt gewoon vrij inlopen.

lees verder

Start vaccinatie kinderen 5 t/m 11 jaar

17 januari 2022

Vanaf 18 januari ontvangt de eerste groep ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hiermee kan er een afspraak gemaakt worden om zijn/haar kind te laten vaccineren tegen het coronavirus. De ouders/verzorgers beslissen of hun kind gevaccineerd wordt en op de priklocatie vragen wij altijd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als deze toestemming van…

lees verder

Hoe registreer ik mijn vaccinaties uit het buitenland?

14 januari 2022

De pandemie is helaas nog steeds niet voorbij. Door de opkomst van nieuwe varianten en het hoge aantal besmettingen scherpen steeds meer landen de regels aan. Vaak betekent het dat u alleen binnenkomt wanneer u een geldige QR-code hebt. Wanneer u in het buitenland bent gevaccineerd, heeft u er vaak geen gekregen. In Nederland is het in veel gevallen mogelijk deze buitenlandse vaccinaties te registreren. Op deze manier kun u toch een QR-code…

lees verder

Benieuwd naar de prikreis? Luister naar de podcast ‘Van vriezer tot vaccin’

14 januari 2022

Sinds 2021 heeft GGDrU de podcast 'Gezond met de GGD'. Luister nu naar onze nieuwe podcast 'Van vriezer tot vaccin'. Een reisverslag van het vaccin tot aan de prik. Wat komt er kijken bij uw prik? En wie doen dat? Dokter Ted beantwoordt vragen over het vaccin.

lees verder

Booster en vaccinatieupdate 13 januari

13 januari 2022

De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor veranderen er vanzelfsprekend dingen. Zo is op onze priklocaties vrije inloop weer mogelijk en wijzigen vanaf aanstaande maandag de openingstijden. En opent in Amersfoort een nieuw vaccinatiepaviljoen en gaat de Rijtuigenloods dicht.

lees verder