Ga naar de inhoud
Zoeken

Eerste zorghelden gevaccineerd in Houten

 

“Op weg naar een iets normaler leven”: eerste prik van de GGDrU gezet in vaccinatielocatie Expo Houten.

Kort na 10 uur vanmorgen heeft de GGD haar eerste vaccinatie van de regio Utrecht gezet. Een bijzonder en historisch moment. Zorgmedewerkster Heleen Dixon uit Bunschoten ontving de eerste prik in de vaccinatielocatie Expo Houten. GGD regio Utrecht (GGDrU) is een van de drie eerste GGD’s die is gestart met vaccineren.

In de afgelopen weken is met man en macht gewerkt om de voormalige testlocatie in Houten om te bouwen tot de eerste vaccinatielocatie van de regio Utrecht. Een bijzondere plek is het sowieso: de eerste coronabesmetting in onze regio vond plaats in Houten, de eerste teststraat van de regio Utrecht stond er, en nu heeft de eerste vaccinatie ook in Houten plaatsgevonden. De cirkel is rond.

 

De dag begon al vroeg in de Expo Houten. Alle personeel was al vroeg ter plaatse, en langzaam begon de pers binnen te druppelen. Toen de genodigden binnen waren kon het vaccineren beginnen. Jaap Donker, Directeur Publieke Gezondheid GGD regio Utrecht heette alle aanwezigen van harte welkom en sprak van een historische dag. Hij bedankte iedereen die zich heeft ingezet om deze vaccinatielocatie zo snel en professioneel te realiseren. De start van de vaccinatie is een mijlpaal waar veel mensen in Nederland naar hebben uitgekeken en die perspectief biedt: een nieuwe stap in een samenleving zonder corona.

Heleen Dixon, Teamleider wijkverpleging bij Zorg- en Wooncentrum De Haven in Bunschoten, werd als eerste gevaccineerd. Zij vertelde dat ze wat gespannen was voor de vaccinatie, omdat er veel media aanwezig waren. Ze was blij dat zij het vaccin heeft ontvangen. In het verzorgingshuis waar zij werkt heeft een fors aantal mensen corona gehad en er zijn zelfs meerdere bewoners overleden. Heleen vindt het ontzettend belangrijk om haar bewoners, maar natuurlijk ook haar gezin, te beschermen en daarom wil zij alles doen wat in haar macht ligt om het virus te bestrijden. Ze sprak haar hoop uit dat we met de start van de vaccinatiecampagne op weg zijn naar een iets normaler leven.
 

De vijf eerste gevaccineerden ontvingen bloemen uit handen van Gilbert Isabella (burgemeester van Houten), Sharon Dijksma (burgemeester van Utrecht) en Hans Oosters (commissaris van de Koning) in Utrecht. In de komende 10 dagen vaccineert GGDrU in Houten 250 tot 300 mensen per dag. Vanaf 18 januari wordt opgeschaald, dan worden alle 8 vaccinatielijnen in Houten geopend. In de komende weken zullen nog meer vaccinatielocaties in de regio Utrecht worden opgebouwd.