Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Wetenschappelijk onderzoek COVID-19

 

Medisch-wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor de toekomstige bestrijding en behandeling van COVID-19. Hier vindt u meer informatie over de onderzoeken waaraan GGD regio Utrecht meewerkt en waarover u benaderd kan worden.  De studies zijn mogelijk gemaakt en gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, al dan niet in samenwerking met de organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie Nederland (ZonMw).

Wij benadrukken dat het meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek uw eigen vrije keuze is. Bespreek dit rustig met partner, vrienden of familie. Meer algemene informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek vindt u in deze brochure van het RIVM.

CoV-Early studie

De naam van deze wetenschappelijke studie is de CoV-Early. Dit is een studie naar de behandeling van COVID-19 door middel van plasma. In dit plasma zitten sterke antistoffen tegen het coronavirus. De onderzoekers kijken of dit plasma de genezing van COVID-19 versnelt. Eerder onderzoek toont dat dit een veilige behandeling is en gaf hoopvolle resultaten. Dit onderzoek is alleen toegankelijk voor personen van 50 jaar en ouder. Heeft u vragen of behoefte aan extra uitleg over het onderzoek? Vul dan het contactformulier in op de website van CoV-Early.nl

LongCOVID studie

Het RIVM vraagt mensen met een positieve coronatest om mee te doen met het LongCOVID-onderzoek. Het LongCOVID-onderzoek brengt de langdurige gezondheidsimpact van besmetting met COVID-19 in kaart. We vragen deelnemers aan het onderzoek om een jaar lang regelmatig een vragenlijst in te vullen over hun gezondheid, of en wanneer zij gevaccineerd zijn, en hun gebruik van zorg en medicijnen. Dit onderzoek is toegankelijk voor zowel volwassenen als kinderen van alle leeftijden. Meer informatie vindt u op de website van het onderzoek.