Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Beleid en Onderzoek

 

De GGD levert een belangrijke bijdrage aan het gezondheidsbeleid van gemeenten. De GGD adviseert de gemeenten over de inhoud, het proces en de effecten van beleid. Belangrijke bouwstenen voor deze adviezen zijn cijfers over de gezondheid van de burgers.

Gezondheidsmonitor

Om de vier jaar verzamelt de GGD deze gegevens in de Gezondheidsmonitor regio Utrecht. De doelgroepen voor de Gezondheidsmonitor zijn: jeugd, volwassenen, senioren en kwetsbare groepen. Meer informatie vindt u op de pagina Gezondheidsmonitor. In de Monitorkalender (Lees voor) is per doelgroep te vinden wanneer het eerstvolgende monitoronderzoek wordt uitgevoerd.

Panel GGD regio Utrecht

Naast de Gezondheidsmonitor voert GGD regio Utrecht ook panelonderzoeken uit onder volwassenen. Voor meer informatie over het panelonderzoek of u aan te melden als lid van het inwonerspanel gaat u naar panelggdru.nl.

Dashboard GGDAtlas: Cijfers over gezondheid

Alle resultaten van de Gezondheidsmonitors per gemeente, beschikbare rapportages en achtergrondinformatie vindt u op het Dashboard GGDAtlas.nl Bekijk het korte instructiefilmpje van het vernieuwde Dashboard.

Onderzoek in opdracht

De GGD voert daarnaast onderzoek uit in opdracht van gemeenten of partnerorganisaties die geïnteresseerd zijn in onderzoek naar specifieke thema’s en doelgroepen. Ook evaluatieonderzoek naar bijvoorbeeld het effect van preventieprojecten valt hieronder. Meer informatie vindt u op de pagina onderzoek in opdracht.

Maak kennis met de onderzoekers