Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

De Gezonde Schoolkantine

 

De Gezonde Schoolkantine is een programma van het Voedingscentrum voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Het biedt scholen concrete handvatten om een gezondere schoolkantine te realiseren.

Jongeren geven aan dat ze te veel verleid worden door snoep en snacks en een groot deel vindt zelfs dat er alleen gezonde producten verkocht zouden moeten worden in de kantine, blijkt uit onderzoek. Door de omgeving aan te passen, maken we de gezonde keuze een makkelijke keuze voor jongeren. De Gezonde Schoolkantine is breder dan alleen het aanbod in de kantine. Het is een totaalconcept dat zich ook uit in de lessen, de uitstraling van de school, het draagvlak in het team en de samenwerking met de cateraar.

De GGD biedt ondersteuning bij het opstarten van het programma en kan deelnemen in een werkgroep. Hierin denken wij mee en adviseren in de verschillende stappen die worden doorlopen.

Het Voedingscentrum biedt de Schoolkantine Brigade aan. Zij komen langs met persoonlijk advies over het aanbod in de kantine en/of de automaten. De school ontvangt een rapport met praktische suggesties. Na een bezoek blijft de brigade de school op afstand ondersteunen.
Zie ook de website van de gezonde schoolkantine: www.degezondeschoolkantine.nl.