Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Thuis Oekraïners opvangen

 

Heel veel Oekraïense vluchtelingen verblijven thuis bij mensen. We kunnen ons voorstellen dat ook zij veel vragen hebben over de gezondheidszorg voor Oekraïners in de regio Utrecht. Bij wie moet u zijn in de regio Utrecht?

Heeft u een vraag waarvoor u zelf ook naar een huisarts zou gaan? Bel dan met de huisarts in uw gemeente.

Heeft u vragen over infectieziekten (bijvoorbeeld schurft, tuberculose of hondsdolheid)? Neem dan contact op met Infectieziektebestrijding (IZB) via infectie@ggdru.nl of telefoonnummer 030-608 60 86.  

Heeft u vragen over corona? Kijk dan op www.ggdru.nl/corona. U kunt ook contact opnemen via coronabedrijfhelpt@ggdru.nl of telefoonnummer 030-800 23 98.

Wilt u een afspraak met een consultatiebureau? Heeft u vragen over vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma of vragen over de opvoeding of ontwikkeling van een kind. Bel dan met onze Jeugdgezondheidszorg (JGZ). U kunt hen bereiken via jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl en tijdens kantoortijden via telefoonnummer 033-460 00 46 (vraag naar Service Center JGZ). 

Woont u in de stad Utrecht, Leidsche Rijn of De Meern? Neem dan contact op met de Jeugdgezondheidszorg van de gemeente Utrecht via telefoonnummer 030-286 33 00 of www.jeugdengezinutrecht.nl

Signaleert u psychosociale klachten of heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met een huisarts om samen de mogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan hulp vanuit een praktijkondersteuner GGZ of Vluchtelingenwerk Nederland. 
 

Meer informatie

  • Het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten is de website RefugeeHelp
  • Informatie over zorg en ondersteuning voor Oekraïense vluchtelingen vindt u op de website van Pharos 
  • Het Rode Kruis heeft een WhatsApp-hulplijn in het Oekraïens, Russisch en Engels: 06 - 48 15 80 53.
  •  Algemene informatielijn van het Rode Kruis - voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne en voor iedereen die wil helpen: 070 - 44 55 888
  • Vluchtelingenwerk biedt belangrijke informatie voor gevluchte Oekraïners in Nederland in het Oekraïens, Russisch en Nederlands.
  • Veel informatie over de gezondheidszorg in Nederland voor Oekraïners vindt u op de Zorgverzekeringslijn. De informatie is deels vertaald in het Oekraïens.
  • Informatie voor gastgezinnen over opvang vluchtelingen Oekraïne en infectieziekten vindt u op de website van het RVM.
  • Informatie voor vrijwilligers bij de opvang van vluchtelingen Oekraïne en infectieziekten vindt u op de website van het RVM.