Stadskantoor Utrecht

Stadsplateau 1 (4e etage), 3521 AZ Utrecht.

Wat moet je meenemen naar jouw tbc-afspraak?

  • jouw paspoort, rijbewijs of ID-kaart waar jouw BurgerServiceNummer (BSN) op staat;
  • jouw verzekeringspas;
  • de naam en het adres van jouw huisarts.

Kun je niet komen?

Laat het ons enkele dagen van tevoren weten. Bel naar 030-850 78 10 of mail naar tbc@ggdru.nl. Zet in jouw mail: je naam, geboortedatum, datum en tijd van de afspraak, telefoonnummer.

21-07-2022: Let op!
Geen inloopspreekuur op: woensdag 10 augustus.
Tijdens de zomervakantie is de afdeling TBC niet alle dagen open. Ook kan het zijn dat we je zonder afspraak niet altijd kunnen helpen.
Wil je zeker zijn van een plek? Bel dan naar de afdeling via 030-850 78 10 (tussen 13.00-15.00 uur) of mail tbc@ggdru.nl.

TBC-afspraak maken voor speciale groepen

Asielzoekers

Asielzoekers worden door de GGD opgeroepen op grond van de COA-administratie. Voor het eerste onderzoek moet je ook het formulier ‘Verklaring uitgevoerd onderzoek op tbc’ meenemen.

Emigranten/tbc-vrij verklaring/zeevarende

Emigreer je naar Zuid-Afrika? Neem dan een formulier van de ambassade mee.
Ben je zeevarend? Neem dan het monsterboekje mee.

Immigrant / IND-keuring

8.30-11.30 uur zonder afspraak.
Immigrant / IND-keuring 18 jaar en ouder: paspoort en het ingevulde IND-formulier meenemen
Immigrant / IND-keuring onder de 18 jaar: er wordt een Mantouxtest uitgevoerd. De Mantouxtest wordt 2 tot 3 dagen na het zetten op de afdeling gecontroleerd. Niet op donderdag.

Vaccinatie voor kinderen onder 1 jaar

Kinderen die een gratis BCG-vaccinatie mogen hebben, krijgen een uitnodiging. Kun je niet komen op de dag dat je uitgenodigd bent? Bel dan om een nieuwe afspraak te maken.

Het zetten en/of aflezen van een Mantouxtest

Je kunt zonder afspraak binnenlopen. Let op: Op donderdag kun je niet komen voor een Mantouxtest.
Voor de uitslag van deze test kun je op werkdagen binnenlopen van 8.45-11.30 uur (Ook als de Mantouxtest bij een andere GGD is gezet of bij de longpolikliniek van een ziekenhuis).

Parkeren mindervaliden

In de directe omgeving van het Stadskantoor op het Jaarbeursplein zijn parkeerplekken voor mindervaliden. Vanaf daar ga je met de lift naar de ingang van het Stadskantoor op het Stadsplateau. Ook is het mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein van de Jaarbeurs. Op vertoon van een geldige landelijke invalidenparkeerkaart kun je hier parkeren.