17 juni 2024

Meld je aan voor het Kennisatelier ‘Chillen of Drillen’ op 7 oktober 2024

Werk je met jongeren in het onderwijs of ben je betrokken bij advisering, beleid of behandeling van problemen met mentale gezondheid van jongeren tussen de 12 en 25 jaar? Kom dan naar het kennisatelier Chillen of Drillen: Versterken mentale gezondheid jongeren 12-25 jaar van GGD regio Utrecht op maandag 7 oktober 2024! 

Vier jongeren
Hier foto plaatsen

Inzichten delen

Ontdek welke factoren een rol spelen bij stress bij jongeren en hoe we deze kunnen aanpakken. Tijdens het kennisatelier delen experts hun inzichten over de psychologische, sociale en educatieve aspecten van stress. Marloes Kleinjan, bijzonder hoogleraar (Universiteit Utrecht), en Margot Peeters, universitair hoofddocent (Universiteit Utrecht), vertellen over de opbrengsten van het onderzoeksproject Mentaal Kapitaal van de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en Gezin Centraal.

We organiseren meerdere workshops over onder andere:  

  • partnerschap tussen ouders en school
  • sensitief doceren
  • de samenwerking tussen school, ouders, jongeren en professionals
  • in gesprek gaan over schoolverzuim
  • project Mentaal Kapitaal en stress-sensitief werken

We nemen ook de huidige maatschappelijke normen en waarden over presteren en excelleren, gecombineerd met het huidige onderwijssysteem, onder de loep.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met praktijkvoorbeelden, interactieve workshops en nieuwe mogelijkheden om samenwerkingen te versterken. Een uitgelezen kans om te netwerken met collega’s uit zowel het onderwijs, jeugdprofessionals, beleid en onderzoek!

Wanneer en waar?

Datum: maandag 7 oktober 2024 
Tijd: 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) 
Locatie: GGD regio Utrecht, De Dreef 5 in Zeist 
Parkeren kan in onze parkeergarage van De Dreef 5 of in de wijk.

Voor wie?

Het kennisatelier is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig zorg draagt voor het welbevinden van jongeren in het voortgezet onderwijs en mbo in de regio Utrecht.

Aanmelden 

Aanmelden kan tot 1 oktober via het formulier op Kennisateliers – GGDrU | GGDrU. 

We zien je heel graag op maandag 7 oktober bij het kennisatelier Chillen of Drillen: Versterken mentale gezondheid jongeren 12-25 jaar!