Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Huisbezoek bij zwangerschap

 

In verwachting van je kind?

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over jouw zwangerschap en de baby kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere onderwerpen die je wilt bespreken en die misschien ook nog spelen als de baby er straks is. Bijvoorbeeld over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden, of zorgen over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze onderwerpen al in de zwangerschap kunt bespreken. En hulp kunt krijgen. Op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden  en met je mee kan denken. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.

De verloskundige en de kraamzorg kijken met jou of alles goed gaat. Zij zoeken naar mogelijkheden om je te helpen. Soms kunnen zij je niet helpen als het gaat om onderwerpen, die misschien nu spelen of als de baby er straks is. Dan kun je gebruik maken van een huisbezoek tijdens de zwangerschap door een jeugdverpleegkundige. Deze verpleegkundige zul je ook zien als de baby geboren is.

Hoe kun je je aanmelden?

Als je het bezoek van de jeugdverpleegkundige wilt, kun je je aanmelden via het aanmeldformulier. Je mag ook bellen op telefoonnummer 033-4600046.

Vind je het prettig om dit samen met je verloskundige of een ander te doen? Vraag hen dan om je te helpen. De jeugdverpleegkundige neemt daarna contact met je op om het huisbezoek af te spreken. Het krijgen van zo’n huisbezoek is gratis.

De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door. Samen proberen de verloskundige zorg, de kraamzorg en de jeugdgezondheidszorg jou zo goed mogelijk te steunen.

Hoe ziet het prenatale huisbezoek eruit?

De jeugdverpleegkundige komt ongeveer een uur bij je thuis. Dit is vaak fijner, je hoeft dan niet te reizen en je bent in je eigen omgeving. Als je dit liever niet wilt, dan kan het ook ergens anders. Samen met de jeugdverpleegkundige bespreek je de verschillende onderwerpen. Jullie kijken samen of zij jou op weg kan helpen en of jullie vaker met elkaar afspreken. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, ondersteunt en adviseert. Misschien is één gesprek al voldoende, dan zien jullie elkaar weer wanneer de baby geboren is.

Heb je vragen?  

Als je vragen hebt over het huisbezoek door de jeugdverpleegkundige, mail dan naar jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl. Zij brengen je in contact met de jeugdverpleegkundige uit jouw wijk. Bellen mag natuurlijk ook via 033-460 00 46. 

Wil je meer informatie lees dan deze folder (Lees voor).