Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Van school gestuurd

Het schoolbestuur kan besluiten om leerlingen die zich ernstig misdragen van school te sturen. Dat kan ook gebeuren als leerlingen zich vaker misdragen en ze hun gedrag niet verbeteren.

Voorkomen dat je kind van school wordt gestuurd

Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat je kind van school gestuurd wordt. Het schoolbestuur zal daarom altijd op tijd waarschuwen als leerlingen zich te vaak misdragen. Het bestuur nodigt de ouders dan uit voor een gesprek. Samen bespreek je wat het ongewenste gedrag van je kind veroorzaakt, hoe je dat kunt oplossen en welke gevolgen er zijn. De school kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je kind eerst te schorsen. Als het gedrag ondanks alle maatregelen niet verbetert, kan het schoolbestuur besluiten om je kind definitief van school te sturen. Lees meer over het van school sturen op Oudersonderwijs.nl.

Procedure

Als het schoolbestuur besluit om je kind definitief van school te sturen, moet de school dit schriftelijke mededelen. In deze brief moet de reden staan, maar ook hoe je bezwaar kunt maken tegen het besluit. Is je kind nog leerplichtig? Dan moet het schoolbestuur ervoor zorgen dat een andere school hem of haar toelaat.