Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Vaccinaties voor 13 jarigen

HPV najaar 2021

Meisjes krijgen een vaccinatie aangeboden tegen het humaan papillomavirus (HPV) dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Dit jaar ontvangen meisjes geboren in 2008 een uitnodiging voor deze HPV-vaccinatie. In totaal zijn er 2 vaccinaties nodig.
In het voorjaar is de eerste vaccinatie aangeboden aan de meisjes geboren in 2008. Zij ontvangen in de maand augustus/september een uitnodiging voor hun tweede HPV-vaccinatie. Indien de eerste HPV-vaccinatie is gemist, ontvangen zij in augustus/september hiervoor een herhalingsoproep.
Er is ook een inhaalronde voor meisjes uit andere geboortejaren. Zij hebben in het voorjaar een uitnodiging van het RIVM ontvangen voor de HPV-vaccinatie. Als zij de vaccinatie in het voorjaar hebben gehaald en nog in aanmerking komen voor vervolgvaccinaties, ontvangen zij ook een uitnodiging vanuit het RIVM.
Vanaf de leeftijd van 15 jaar zijn 3 vaccinaties nodig tegen baarmoederhalskanker. 
Let op
Als je ook een coronavaccinatie ontvangt, dan moeten er minimaal 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en de HPV-vaccinatie.

Maatregelen in verband met het coronavirus

We hebben de vaccinatiesessies zo georganiseerd dat de vaccinatie op een veilige manier gegeven kan worden. Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden, je hoeft niet lang te wachten. We geven elkaar geen hand.

Belangrijk: 

Kom op de tijd en datum die afgesproken is. 
Kom alleen of met maximaal 1 begeleider. 

Kijk, voordat je naar de locatie komt voor de vaccinatie, naar de geldende coronamaatregelen op Gezondheidscheck coronavirus | RIVM.

Informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren vind je op de website Rijksvaccinatieprogramma.

Wat als je echt niet kunt komen

Kun je echt niet komen op de tijd of datum die vermeld staat in de brief van het RIVM? 
Bel dan naar de GGD voor een nieuwe afspraak: 030 - 694 00 30
(bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur – 17.00 uur). 
 
Let op: De mogelijkheden voor het wijzigen van een afspraak zijn beperkt.