Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Ervaringsverhalen

 

De GGD deelt ervaringsverhalen van ouders en professionals die graag hun ervaringen met vaccinaties en ziekte willen delen. Vaak hebben deze ervaringen zo’n indruk achtergelaten, dat ze dit graag willen delen met anderen. Op deze pagina vindt u de verhalen die door de ouders zijn verteld, maar ook blogs die zijn geschreven door de jeugdartsen.

Vaccinaties – een social vraagstuk

18 januari - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Recent werd bekend dat Facebook en andere social media een grote rol spelen in het verspreiden van (des)informatie over vaccinaties, bijvoorbeeld het HPV-vaccin. Hoe maak je nou een geïnformeerde beslissing over (nieuwe) vaccins?
Lees de volledige blog.

Het verhaal van Micha

Micha van acht maanden werd op de crèche met mazelen besmet door een ouder kind op de kinderopvang dat niet gevaccineerd was. Vijf jaar later vertelt zijn moeder hoe ze terugkijkt op wat ze toen meemaakte. Lees het volledige verhaal.

De meerderheid vaccineert wél en twijfelt niet.

Geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

“Zijn er veel mensen die niet vaccineren?” is een vraag die mij de laatste tijd vaak gesteld wordt. Deze vraag vind ik vergelijkbaar met de vraag “Zijn drie haren veel?”. Het treffende antwoord van Toon Hermans op de laatste vraag luidt: “Op je hoofd niet, maar in de soep wel.” Of iets veel is, hangt af van in welk kader je het bekijkt. En dat is met de vaccinatiegraad precies hetzelfde. Lees de volledig blog.

Kinkhoest

Geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt 

Kinkhoest is één van de vele ziektes waartegen kinderen worden gevaccineerd in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). GGD regio Utrecht biedt een kinkhoestvaccinatie aan professionals aan die contact hebben met jonge kinderen. De vaccinatie moet voorkomen dat professionals jonge kinderen besmetten met kinkhoest. Lees de volledige blog.

Dokter, mag mijn kind een extra prik? 

Geschreven door jeugdarts Wilma Hüpscher

Ouders mogen mij alles vragen. Dit keer gaat het over vaccinaties. De moeder van Filip wil graag een extra inenting voor haar kind en de vader van Jos ook. De ouders van Emily hebben juist besloten wat later te starten met vaccineren. En de ouders van Tristan twijfelen nog en zitten vol vragen. Welke mening, twijfels of vragen je ook hebt over inenten, bij je jeugdarts kun je terecht voor een goed gesprek en betrouwbare informatie. Lees de volledige blog.