Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Blog

 

Bent u ook benieuwd wat onze jeugdartsen tegenkomen in de spreekkamer? Volg dan onze bloggende jeugdartsen. Regelmatig geven zij een kijkje in de spreekkamer.

Van jeugdarts naar papa

18 maart - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Een maand geleden ben ik zelf vader geworden. De bevalling was een overweldigende mooie ervaring en daarnaast een enorme leerschool, ook voor mij als jeugdarts. Het allerbelangrijkste leerpunt voor mezelf en nieuwe ouders? Goede communicatie. Lees de volledige blog.

Waarom goede voornemens vaak mislukken

5 maart - geschreven door Rosanne van der Lugt, jeugdarts

Gezonder eten, meer bewegen, afvallen. Goede voornemens, wie heeft ze niet? Maar waarom mislukken goede voornemens vaak? Lees de volledig blog.

Liever een boete

10 februari - geschreven door Rosanne van der Lugt, Jeugdarts

Na negen uur ’s avonds niet meer naar buiten mogen. Maar één persoon op bezoek. De strenge coronamaatregelen zijn voor veel mensen vervelend. Maar als er thuis een crisis is, zijn de maatregelen extra zwaar. Lees de volledige blog.

Vaccinaties – een social vraagstuk

18 januari - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Recent werd bekend dat Facebook en andere social media een grote rol spelen in het verspreiden van (des)informatie over vaccinaties, bijvoorbeeld het HPV-vaccin. Hoe maak je nou een geïnformeerde beslissing over (nieuwe) vaccins?
Lees de volledige blog.