Ga naar de inhoud
Zoeken

Blog

 

Bent u ook benieuwd wat onze jeugdartsen tegenkomen in de spreekkamer? Volg dan onze bloggende jeugdartsen. Regelmatig geven zij een kijkje in de spreekkamer.

Liever een boete

10 februari - geschreven door Rosanne van der Lugt, Jeugdarts

Na negen uur ’s avonds niet meer naar buiten mogen. Maar één persoon op bezoek. De strenge coronamaatregelen zijn voor veel mensen vervelend. Maar als er thuis een crisis is, zijn de maatregelen extra zwaar. Lees de volledige blog.

Vaccinaties – een social vraagstuk

18 januari - geschreven door Hajo Krol, jeugdarts

Recent werd bekend dat Facebook en andere social media een grote rol spelen in het verspreiden van (des)informatie over vaccinaties, bijvoorbeeld het HPV-vaccin. Hoe maak je nou een geïnformeerde beslissing over (nieuwe) vaccins?
Lees de volledige blog.

Donkere wolken

18 december - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

Afkicken van tabak in een heftige periode in je leven. Iets waar je hoofd niet naar staat? Of is dat iets waar je hoofd dan juist wel naar staat? Lees de volledige blog.

Dikke zorgen

11 november - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

Ik weeg en meet de twaalfjarige Sita. De lijnen zeggen wat ik al dacht. Sita heeft zwaar overgewicht. Helaas is de lijn stijgende, haar overgewicht is de laatste maanden toegenomen. En zij is niet de enige blijkt uit onderzoek. Lees de volledige blog.

Zorgpolitie

10 juli - geschreven door jeugdarts Rosanne van der Lugt

“Schat, mama gaat even naar een andere kamer, ik kom zo weer terug” hoor ik moeder aan de andere kant van de lijn tegen haar dochter zeggen. Er gaan alarmbellen bij mij af. Er is iets aan de hand. Lees de volledige blog.

Games – een Korte Gids voor de Buitenstaander

24 juni - geschreven door jeugdarts Hajo Krol

In een vorig blog heb ik het over gamen gehad, een populaire hobby onder alle leeftijdsgroepen. Helaas is deze wereld voor ouders – als ze zelf niet gamen – vaak een groot, grijs gebied. Hier een korte introductie. Lees de volledige blog.