Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Nieuwsoverzicht

GGDrU start met Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO voor zorginstellingen

6 mei 2021

GGD regio Utrecht richt zich op de toekomst en start met Meldpunt voor Uitbraken Infectieziekten & BRMO voor zorginstellingen

lees verder

Regionale rapportage COVID-19

4 mei 2021

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Ben jij aan de beurt voor een vaccinatie?

3 mei 2021

Verschillende doelgroepen krijgen deze week een uitnodiging voor een vaccinatie. De informatie op een rij.

lees verder

Huisartsen vaccineren op GGD-vaccinatielocatie Nieuwegein

3 mei 2021

GGD Regio Utrecht heeft in de nieuwe vaccinatielocatie in Nieuwegein een aantal priklijnen beschikbaar gesteld voor huisartsen. De GGD vaccinatielocatie in de Beursfabriek in Nieuwegein opent haar deuren op maandag 3 mei.

lees verder

Interview: Stage lopen bij het GGD vaccinatieteam, Faye vertelt

30 april 2021

Faye Brands is 18 jaar en loopt stage bij de GGD midden-Nederland binnen het vaccinatieteam. “Via mijn opleiding ben ik hier eigenlijk terecht gekomen. Ik was een beetje laks met het regelen van een stage en toen kwam mijn opleiding met dit voorstel”, vertelt Faye enthousiast. “Dit bleek een heel goed plan te zijn uiteindelijk.” De aankomende tijd zal Faye ons nog wel even versterken. Naast haar…

lees verder

Geboren in 1961? Maak online uw vaccinatieafspraak!

28 april 2021

Mensen geboren in 1961 kunnen nu online via: https://coronatest.nl/ een afspraak maken voor een vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het gaat om 245.000 personen die hierdoor versneld aan de beurt zijn voor een vaccinatieafspraak.

lees verder

Mensen geboren in of voor 1955: maak online uw vaccinatieafspraak!

23 april 2021

Om versneld vaccinatieafspraken in te plannen, wordt nu de mogelijkheid geboden voor mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1955 om online een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De groep die hierbij is uitgenodigd, bestaat uit ruim 200.000 personen.

lees verder

Digitale informatiebijeenkomst over bedplassen op 27 mei 2021

21 april 2021

GGD regio Utrecht organiseert op 27 mei 2021 van 19.30 – 21.30 uur een digitale informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

lees verder

Persconferentie: Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

21 april 2021

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

lees verder

GGD gaat miljoen mensen tussen 18 – 60 jaar met een medische indicatie versneld vaccineren

20 april 2021

De GGD’en gaan mensen tussen de 18 en de 60 jaar met een medische indicatie vaccineren tegen COVID-19. Het gaat om 1 miljoen mensen die jaarlijks ook, via hun huisarts, de griepprik ontvangen. Deze mensen gaan door hun huisarts uitgenodigd worden om een vaccinatieafspraak te maken bij de GGD. Dit heeft minister Hugo de Jonge (VWS) besloten in goed overleg met de koepel van huisartsen LHV, met…

lees verder