Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Baas van Morgen: Directeur Jaap Donker staat voor één dag stoel af aan scholiere Fatima Elkart

 

Vandaag stond onze directeur Jaap Donker voor één dag zijn stoel af aan scholiere Fatima Elkart. We doen als GGD dit jaar voor de tweede keer mee aan het JINC-programma Baas van Morgen. Deze dag is bedoelt is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen. En dan vooral kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmark. Dit jaar is het thema ‘gelijke kansen’.

Vandaag stond onze directeur Jaap Donker voor één dag zijn stoel af aan scholiere Fatima Elkart. We doen als GGD dit jaar voor de tweede keer mee aan het JINC-programma Baas van Morgen. Deze dag is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen. En dan vooral kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting een goede start op de arbeidsmark. Dit jaar is het thema ‘gelijke kansen’.

Jaap Donker: We werken binnen GGDrU samen aan een inclusieve organisatie, een afspiegeling van onze samenleving, met veel stagemogelijkheden en ruimte voor talent. Daar horen ook jonge mensen bij die minder kansen hebben op een goede start op de arbeidsmarkt. Zoals JINC zegt ‘Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven.’ Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind.

 

Investeren in talent van de toekomst

Baas van Morgen is een initiatief van JINC waarbij zo’n 550 kinderen voor één dag een bedrijf mogen runnen. De jongeren leggen waardevolle contacten in het bedrijfsleven, ervaren van dichtbij hoe een bedrijf werkt en laten de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Die kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas zijn hun postcode en sociale omgeving meestal de grootste voorspellers van succes. Ze missen een waardevol netwerk, en plekken om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig zullen hebben.

Een bijzondere dag

Fatima en Jaap hebben veel van elkaar geleerd. Jaap: “Ik vond de inzichten van Fatima interessant. Zeker nu we ook jongeren gaan vaccineren en hoe we daarbij kunnen betrekken.” Fatima:”Er werken hier veel mensen en ik vond het leuk om te zien. Ik heb met veel verschillende mensen artsen gesproken die mij vertelden over vaccineren. Ik wist niet dat de GGD zoveel deed! Later wil ik zelf een aantal eigen bedrijven oprichten in de zorg.“