Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Ben jij aan de beurt voor een vaccinatie?

 

Verschillende doelgroepen krijgen deze week een uitnodiging voor een vaccinatie. De informatie op een rij.

Mensen geboren tussen 1956 en 1960

Wie geboren is tussen 1956 en 1960 krijgt een uitnodiging via de huisarts voor een vaccinatie. Meer informatie hierover staat op de website van de Rijksoverheid. 

Geboortejaar 1962

De eerste mensen die zijn geboren in 1962 krijgen een uitnodiging voor een coronavaccinatie op de mat. Het gaat om mensen die dit jaar 59 worden. Zij kunnen online een afspraak inplannen voor een vaccinatie. Het gaat om ongeveer 250.000 mensen die het vaccin BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. 

Mensen met een medische indicatie van 18 tot 60 jaar

Mensen met een medische indicatie, die een extra risico hebben om ziek te worden door COVID-19, worden vanaf deze week uitgenodigd voor een vaccinatie bij de GGD. Het gaat om mensen onder de 60 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. De huisarts maakt de selectie. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Planning vaccinatiecampagne

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl