Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Benieuwd naar de prikreis? Luister naar de podcast ‘Van vriezer tot vaccin’

 

Sinds 2021 heeft GGDrU de podcast 'Gezond met de GGD'. Luister nu naar onze nieuwe podcast 'Van vriezer tot vaccin'. Een reisverslag van het vaccin tot aan de prik. Wat komt er kijken bij uw prik? En wie doen dat? Dokter Ted beantwoordt vragen over het vaccin.

Van vriezer tot vaccin

In de podcast ‘Van vriezer tot vaccin’ gaat onze GGDrU collega én contenmaker Mathijs Vrolijk op pad om het coronavaccin te volgen. Waar komt die prik eigenlijk vandaan? Hoe vervoer je die spuiten en bij welke temperatuur bewaar je ze? En die koelkast waar ze in liggen, is dat iets speciaals of gewoon een ordinair wit geval? In dit reisverslag is ook ruimte voor vragen over het vaccin die niemand minder dan Ted van Essen beantwoordt. Ted is jarenlang huisarts geweest. Op dit moment is hij regelmatig te zien bij 'Tijd voor Max', waarin hij updates geeft over medische onderwerpen. Ook werkt Ted als arts op de vaccinatielocatie in Amersfoort. De podcast bestaat uit 2 delen van ongeveer 10 minuten. Ideaal om te luisteren als u moet wachten na uw prik.

Luister nu naar de podcast  ‘Van vriezer tot vaccin’ op Spotify
Van vriezer tot vaccin - deel 1 
Van vriezer tot vaccin - deel 2

Podcast

Sinds 2021 heeft GGDrU een podcast op Spotify 'Gezond met de GGD'. Op ons kanaal treft u een vijftal podcasts die goed zijn voor ruim twee uur luisteren. Voor deze nieuwe tweedelige podcast 'Van vriezer tot vaccin’ verscheen het vierluik 'De Terugblik'. De vier afleveringen van 'De Terugblik' zijn gebubliceerd in de zomer van 2021. Hierin 'blikt' Saber Benjah terug en vooruit na ruim een jaar coronapandemie. U krijgt zo een mooie blik op hoe de mensen en de organisatie van de GGDrU omgaan met de coronapandemie. Ga naar Spotify om ook 'De Terugblik' te ontdekken. 

 

  • Met uw DigiD kunt u online een vaccinatie- of een testafspraak maken en ook uw testuitslag raadplegen. Onafhankelijk van onze openingstijden of mogelijk minder goede bereikbaarheid, kunt u online 24/7 terecht. 
  • Voor een vaccinatieafspraak planjeprik.nl
  • Voor een testafspraak via coronatest.nl
  • Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen als u naar een testlocatie of vaccinatielocatie gaat. Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.
  • Kleed u goed aan wanneer u naar de test- of vaccinatielocatie komt, het kan zijn dat u buiten al even moet wachten voordat u aan de beurt bent.
  • Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden voor de testlocaties op www.ggdru.nl/testbeleid en voor de vaccinatielocaties op www.ggdru.nl/coronavaccinatie en volg ons op social media #ggdru.
  • Wilt u GGDrU bellen en heeft u een vraag die kan wachten? Bel ons dan op in het weekend, dan is het rustig. Zo kunnen we iedereen sneller helpen. Wij zijn iedere dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00u.
  • Ons webcare team is dagelijks bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur #ggdru

GGDrU vindt u online op TwitterFacebookInstagramLinkedIn en YouTube #ggdru