Ga naar de inhoud
Zoeken

GGD regio Utrecht opent XL testpaviljoen  

Maandag 16 november 2020 heeft GGD regio Utrecht (GGDrU) het XL testpaviljoen op parkeerterrein P2 van de Jaarbeurs geopend. Het is één van de XL testlocaties in Nederland en is een samenwerking tussen o.a. GGD regio Utrecht, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), gemeente Utrecht, VNO NCW, GGD Amsterdam, Defensie en de Jaarbeurs. 

Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht, Nicolette Rigter: ‘De komst van dit XL testpaviljoen is een grote stap vooruit in het testbeleid. We kunnen nu dagelijks nog meer inwoners testen op het coronavirus. Dat is belangrijk, omdat met testen mensen er achter komen of ze een simpele verkoudheid hebben of corona.’
Het testpaviljoen is toegankelijk voor alle Nederlanders met corona gerelateerde klachten. De testlocatie heeft 40 testloketten, waar maximaal 800 inwoners per uur kunnen worden getest op het coronavirus. Het gaat om een testlocatie waarbij inwoners hun auto of fiets parkeren en lopend door de teststraat gaan. 

Testen op het coronavirus 

In eerste instantie start GGDrU met het afnemen van de reguliere PCR-test. Naast het afnemen van de PCR-test gaat GGDrU ook sneltesten afnemen. Welke sneltesten er worden aangeboden en voor welke doelgroep deze zijn, maakt ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) binnen afzienbare tijd bekend. 
Inwoners met klachten kunnen volgens de gebruikelijke route een afspraak maken voor een coronatest: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202 of 030- 630 54 00. Er is voldoende capaciteit om te testen. Heeft u klachten? Blijf thuis en maak een afspraak voor een test. U kunt vaak binnen 24 uur terecht.

Testlocaties in de hele regio 

GGDrU heeft verschillende testlocaties verspreid over de regio Utrecht
Met de komst van het XL testpaviljoen sluit GGDrU de testlocatie in UMC Utrecht en het Rode Kruis gebouw. Het XL testpaviljoen is goed te bereiken met de fiets, auto en lopend en heeft een centrale ligging. Het uitgangspunt is en blijft dat inwoners laagdrempelig getest kunnen worden op een locatie die goed te bereiken is. 

Meer informatie over de XL testlocaties in Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2020/11/06/factsheet-xl-teststraten-en-snelteststraten