Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Herhaalprik tegen corona voor 70-plussers en kwetsbare mensen

 

Een herhaalprik tegen corona is een extra prik voor 70-plussers en kwetsbare mensen. Zodat zij goed beschermd blijven tegen ernstige ziekte door het coronavirus. Vanaf vrijdag 4 maart starten we met het aanbieden van de herhaalprik. Dat gaat op afspraak en kan minimaal 3 maanden na de laatste coronaprik. Heeft u corona gehad? Ook dan moet u minimaal 3 maanden wachten voordat u de herhaalprik kunt halen.

Vanaf vrijdag 4 maart starten we met het aanbieden van een herhaalprik aan 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met ernstige afweerstoornissen. Zij lopen volgens de Gezondheidsraad namelijk een hoger risico op ernstige ziekte na een besmetting. Zeker nu bijna alle maatregelen zijn vervallen. Bovendien neemt de bescherming van eerdere coronaprikken bij deze mensen na verloop van tijd af. Met een herhaalprik blijft die bescherming op peil.

Op afspraak

Voor het halen van de herhaalprik tegen corona is een afspraak nodig. Die kunt u maken als u de uitnodiging heeft ontvangen. Bel daarvoor naar ons klant contact centrum via 030 630 5400. Neem de uitnodigingsbrief mee naar de locatie. Partner/begeleider meenemen mag, ook op afspraak en ook rekening houdend met de termijn van 3 maanden. Bewoners van instellingen krijgen de prik op de instelling waar zij verblijven. Volwassen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging via hun huisarts. Volwassenen met een ernstige immuunstoornis die in aanmerking komen voor de herhaalprik krijgen de uitnodiging via hun medisch specialist.

Meer over deze herhaalprik leest u op de website van de Rijksoverheid en GGD GHOR.