Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu een afspraak maken

 

Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder, kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Bent u geboren in 1939 of eerder en wilt u alvast een afspraak maken voordat u de brief van het RIVM ontvangen heeft? Dat kan nu, online of telefonisch.


Bij voorkeur online inplannen

U helpt ons enorm door online een afspraak te maken via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dat kan 24 uur per dag. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. Vindt u dit zelf lastig om te doen? Misschien kan iemand uit uw omgeving u hierbij helpen.
Maakt u liever telefonisch een afspraak? Voor uw afspraak kunt u bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dat kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Houdt er rekening mee dat in verband met de drukte er langere wachttijden kunnen zijn voor het maken van een afspraak. .


Partner mee?

Als uw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak de afspraak in dat geval telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor uw partner geldt, net als voor uzelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie tenminste een half jaar geleden moet zijn. Ook na een positieve testuitslag bij één van de GGD’en moet u een half jaar wachten met een
boostervaccinatie.


Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als u niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1939 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als u ongeldig een afspraak maakt, krijgt u vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of u komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Meer informatie over boostervaccin

Wilt u meer weten over de boostervaccinaties? Kijk op de website van het RIVM of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.

Bron: GGD GHOR Nederland

 

  • Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen als u naar een testlocatie of vaccinatielocatie gaat. Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.
  • Kleed u goed aan wanneer u naar de test- of vaccinatielocatie komt, het kan zijn dat u buiten al even moet wachten voordat u aan de beurt bent.
  • Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden voor de testlocaties op www.ggdru.nl/testbeleid en voor de vaccinatielocaties op www.ggdru.nl/coronavaccinatie en volg ons op social media #ggdru.
  • Wilt u GGDrU bellen en heeft u een vraag die kan wachten? Bel ons dan op in het weekend, dan is het rustig. Zo kunnen we iedereen sneller helpen. Wij zijn iedere dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00u.
  • Ons webcare team is dagelijks bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur #ggdru