Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Mensen geboren in 1947 en 1948 kunnen online afspraak maken voor vaccinatie

 

Vanaf dinsdag ontvangen mensen met het geboortejaar 1947 en 1948 van het RIVM een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het is belangrijk dat de 73- en 74 jarigen die zich willen laten vaccineren na ontvangst van de uitnodiging zo snel mogelijk een afspraak inplannen. Daarom wordt mensen in deze leeftijdscategorie nu al de mogelijkheid geboden een online afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

De groep uit geboortejaar 1947 en 1948 die nu wordt uitgenodigd bestaat uit ruim 390.000 personen, zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim 80 locaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Let op: via de link maakt u online een afspraak, hierbij wordt bij aanvang een aantal vragen gesteld waaronder de vraag of u een uitnodiging heeft; deze vraag is helaas niet zo snel aangepast.

BRON: Mensen geboren in 1947 en 1948 kunnen online afspraak maken voor vaccinatie - GGD GHOR Nederland