Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Reizigerstest met DigiD: GGDrU breidt testcapaciteit uit naar 15.000 plekken per dag

 

GGD regio Utrecht staat vanaf volgende week dagelijks klaar voor 15.000 testen per dag. GGDrU verwacht dat het aantal testen voor reizigers gaat toenemen vanaf volgende week. Voorwaarden voor een reizigerstest zijn dat je een DigiD moet hebben. Dit geldt ook voor kinderen.

GGD regio Utrecht staat vanaf volgende week dagelijks klaar voor 15.000 testen per dag. GGDrU verwacht dat het aantal testen voor reizigers gaat toenemen vanaf volgende week. Op dit moment neemt GGDrU ongeveer 9.000 testen per dag af. Hiervan maakt ongeveer 10% onderdeel uit van testen voor reizigers. Tot nu toe kan iedereen zich binnen 24 uur in de buurt laten testen en is de uitslag binnen 24 uur binnen. Voorwaarden voor een reizigerstest zijn dat je een DigiD moet hebben. Dit geldt ook voor kinderen.  

 

Weet je dat je je binnenkort moet laten testen voor je reis?

Buiten dat je een DigiD nodig hebt, dien je nog een paar dingen te weten:

  • Je hebt een DigiD nodig. Kinderen ook. Vraag een DigiD tijdig aan. 
  • GGDrU test voor reizen in de maanden juli en augustus 2021.
  • Het betreft een gratis PCR-test, sommige landen vragen om een antigeentest.
  • Een gratis test bij GGDrU voor je reis kun je 14 dagen vooruit plannen. Dit kan alleen telefonisch via 030-630 54 00. 

 

Testlocaties

Kijk voor de openingstijden en adressen van onze testlocaties op ggdru.nl. In Amersfoort is de testlocatie 21,22 en 23 juli a.s. tot 22.00 uur open.

 

Voor meer informatie of antwoorden ga je voor de CoronaCheckapp naar Meestgestelde vragen - CoronaCheck en voor reizen naar het buitenland naar Corona en reizen en vakantie | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl