Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Veel mensen gevaccineerd, enkele locaties GGDrU sluiten deze zomer

 

Een aantal van onze grote vaccinatielocaties waar we 7 dagen per week vaccineren wordt binnenkort afgebouwd. De eerste is de Expo in Houten, waar we op 4 augustus onze laatste prik zetten. Eind augustus volgen onze locaties in de Jaarbeurs in Utrecht en de Rijtuigenloods in Amersfoort. De andere locaties blijven open. Op basis van de vaccinatiebehoefte bekijken we na de zomer de verdere afbouw van de locaties in de regio.

De grootschalige vaccinatie-operatie die we op 8 januari zijn begonnen in Houten is nog steeds in volle gang. Op dit moment zijn er al meer dan 1,1 miljoen prikken gezet. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen. We plannen elke week nog duizenden afspraken in, maar die aantallen lopen al terug.

Daarom kijken we naar de toekomst. De capaciteit die we nu hebben om zoveel mensen te vaccineren is straks niet meer nodig. We verleggen onze focus naar kleinschaliger vaccineren, in alle gemeenten in onze regio en in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft. Op afspraak, maar ook zelfs op basis van vrije inloop. Zo blijven we doorgaan om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen COVID-19 in onze regio, door middel van een vaccinatie.

Heb je nog geen afspraak voor een vaccinatie, en wil je beide prikken graag in Amersfoort of in de Jaarbeurs halen? Maak dan deze week nog een afspraak door te bellen met GGD regio Utrecht op 030 – 630 5400. Dan kan je in deze locaties beide prikken nog krijgen voordat ze sluiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om je tweede prik op een andere locatie in te plannen dan je eerste.