Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Nieuwsoverzicht

GGD GHOR Nederland slaat gezondheidsalarm: politiek moet nu echt stappen zetten en gaten in de dijk dichten

22 oktober 2021

Het uitblijven van stappen richting structureel herstel van de publieke gezondheid is politiek onverantwoord. Dit schrijft GGD GHOR Nederland in een herhaalde oproep aan de informateurs. “Terwijl corona nog niet voorbij is en we weten dat er gaten in de dijk zitten, doet de politiek niets om die structureel te herstellen”, zegt André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland.

lees verder

Vaccinatie-update vrijdag 22 oktober

22 oktober 2021

De herfst is in volle gang. Het regent en waait. Maar onze vaccinatielocaties zijn gewoon open. Wilt u een prik komen halen? Ren dan tussen de buien door naar één van de locaties in de regio Utrecht die aankomende week open zijn.

lees verder

'Waar haal jij je informatie vandaan' Campagne van start!

22 oktober 2021

Vrijdag 22 oktober 2021 gaat de campagne: #waar haal jij je informatie vandaan van start!

lees verder

Regionale rapportage COVID-19

21 oktober 2021

Hier treft u de regionale rapportage Covid-19 van de regio Utrecht. De regionale rapportage is ter informatie.

lees verder

Coronatest update 19 oktober 

19 oktober 2021

Sinds een paar weken is het aantal mobiele testbussen dat rondrijdt in de regio Utrecht toegenomen. Bijna iedere gemeente heeft een aantal dagdelen per week een mobiele testbus waar gratis en zonder afspraak een coronatest kan worden afgenomen. Het actuele overzicht is op de website van de GGDrU te vinden.

lees verder

Vaccinatielocatie Baarn op 18 en 25 oktober gesloten

18 oktober 2021

De vaccinatielocatie in Baarn, in theater De Speeldoos, is vandaag en op maandag 25 oktober gesloten.

lees verder

Vaccinatie-update: Nieuwe vaccinatielocaties Hoog Catharijne en IJsselstein

15 oktober 2021

Het vaccineren begon maanden geleden met kleine groepen ouderen. Nu iedereen die dat wilde ingeënt is zijn diverse grootschalige locaties gesloten en worden de pijlen gericht op wijken waar de vaccinatiegraad minder hoog is.

lees verder

Extra begeleiding voor inwoners met prikangst

15 oktober 2021

Mensen met vaccinatieangst kunnen een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen.

lees verder

Hoesten, een loopneus, niesen? Laat u testen!

13 oktober 2021

De herfst, dalende temperaturen, neerslag en toch zonder jas naar buiten, zorgen ervoor dat we sneller verkouden worden. Hoesten, niesen en verhoging zijn ook klachten die passen bij corona. Hoewel u misschien de neiging hebt om de herfst de schuld te geven is het toch raadzaam om een coronatest te laten doen en zeker te weten dat de herfst daadwerkelijk de schuldige is.

lees verder

Nieuwe vaccinatielocatie op Hoog Catharijne Utrecht

12 oktober 2021

Op Hoog Catharijne in Utrecht gaat vanaf vrijdag 15 oktober een vaccinatielocatie open. Er wordt geprikt met het Pfizer-vaccin.

lees verder