23 februari 2023

Positieve stap afbouw testfaciliteiten

De testlocaties door heel Nederland worden nog maar in zeer beperkte mate bezocht. De lage testaantallen zijn aanleiding om de corona testlocaties in de regio Utrecht per 1 maart te sluiten. Voor kwetsbare doelgroepen staan we klaar om thuis testen af te nemen. Een positieve stap richting de afbouw van corona faciliteiten.  

Hier foto plaatsen

Afbouw testfaciliteiten 

Vanuit het ministerie van Volksgezondheid is het signaal afgegeven de testmogelijkheden af te bouwen. Op basis van het lage aantal testen dat nog wordt afgenomen heeft GGD regio Utrecht daarop besloten de testlocaties te sluiten. Inwoners die in aanmerking komen voor een NAAT test (voorheen PCR test) zullen via testen aan huis worden bediend. Voor de andere doelgroepen blijft het advies om bij klachten een zelftest af te nemen.  

Thuis testen 

Om kwetsbare mensen te kunnen voorzien zet GGD regio Utrecht mobiele teams in om mensen thuis te testen. De mensen die hiervoor in aanmerking komen: 

  • inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen  
  • mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan  
  • mensen die geen zelftest kunnen afnemen, ook niet met de hulp van anderen. 

De thuis testen kunnen telefonisch worden ingepland. Dit kan op nummer 030-6086086. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 8.30-17.00 uur. Online een afspraak maken is niet mogelijk. Mobiele teams zullen van maandag t/m zondag paraat staan om aan de testvraag te voldoen. 

Zelf testen

Wanneer je niet binnen bovenstaande doelgroep valt, dan kun je een zelftest doen. Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis gebruikt. Een zelftest koop je bij de apotheek, drogist of supermarkt en geeft snel een uitslag. 

Afspraak maken voor kwetsbare doelgroepen

Voor het afnemen van een thuis test kan telefonisch een afspraak worden gemaakt op nummer 030- 6086086. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 8.30-17.00 uur.