Ga naar de inhoud
Zoeken

Testen op Corona

 

GGD regio Utrecht (GGDrU) heeft speciale teststraten ingericht om te testen op het coronavirus. U kunt zich hier gratis laten testen als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Vanaf 1 december kunt u zich ook laten testen als u contact had met iemand met corona. 

Valt u in een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112. 

Klachten? Maak een afspraak voor een gratis coronatest

Heeft u klachten zoals hoesten, verkoudheid, verlies van smaak en reuk of verhoging? Maak dan een afspraak voor een coronatest. U kunt vaak binnen 24 uur terecht. U kunt op twee manieren een afspraak maken:

 • Telefonisch via 0800-1202 of 030- 630 54 00 (met uw burgerservicenummer,  BSN)  
 • Online via www.coronatest.nl (met uw DigiD). 

Zorgmedewerkers en leraren die een testafspraak met voorrang willen maken, kunnen dit alléén telefonisch doen via 0800-8101. 

Vanaf december: testen na contact met iemand met corona

Bent u in contact geweest met iemand met corona? Dan komt u automatisch bij de GGD in beeld bij het bron- en contactonderzoek. U hoort dan van de GGD of u getest moet worden. Deze mensen kunnen 5 dagen na het laatste risicovolle contact getest worden. Is de test dan negatief? Dan hoeven zij niet meer in quarantaine te blijven.

Krijgt u een melding via app CoronaMelder? Dan bent u dichtbij iemand met corona geweest. Er is een kans dat u ook bent besmet. Blijf thuis tot 10 dagen na de datum van het contact met de besmette persoon. En krijgt u klachten? Maak dan een testafspraak. U kunt zich ook zonder klachten laten testen als u een melding heeft gekregen in de CoronaMelder app. Maar dit kan pas op de 5e dag nadat u dichtbij een besmet persoon was. Via de app leest/ hoort u hoe u zich kunt laten testen zonder klachten. Is de uitslag van de test negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven. Blijf wel extra alert op klachten en blijf de basisregels volgen. En krijgt u klachten? Dan blijft u thuis en maakt u een nieuwe testafspraak.

De uitslag van de coronatest

De testuitslag is meestal binnen 48 uur na afname test bekend. Blijf thuis tot de u de uitslag heeft en ontvang geen bezoek. U kunt de uitslag telefonisch of online krijgen:

 • Telefonische uitslag 
  Heeft u laten weten dat u het resultaat van de test telefonisch wilt ontvangen? Of heeft u geen DigiD? Dan belt de GGD u zo snel mogelijk met de uitslag. U hoeft niet zelf te bellen. Heeft u wel DigiD? Dan kunt u de uitslag ook zien op de www.coronatest.nl.  
 • Online uitslag: www.coronatest.nl 
  Heeft u online een afspraak gemaakt voor de coronatest? Of heeft u bij het telefonisch maken van de afspraak gezegd dat u de uitslag online wilt bekijken? Dan ontvangt u een e-mail wanneer de uitslag klaarstaat op de coronatest website. Let op: deze e-mail komt soms in uw spamfolder van uw mailbox terecht.

Bij corona altijd telefonisch bericht

Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en u dus corona heeft? De GGD belt u dan altijd. Zo kan de GGD samen met u starten met het bron- en contactonderzoek.

Testlocaties in de regio Utrecht

We hebben verschillende testlocaties verspreid over de regio. Kunt u om medische redenen de teststraat niet bezoeken? Dan kijken we samen met u of we eventueel bij u thuis een test afnemen. De teststraten zijn alleen op afspraak te bezoeken. 

Regionale testlocaties:

Lokale testlocaties:

 • Utrecht Overvecht  (pilot) - lopend, met de fiets en met de auto. Alleen voor bewoners van Overvecht met de postcodes: 3561, 3562, 3563, 3564
 • Woudenberg Sport- en Cultureel Centrum De Camp - tijdelijke coronatestlocatie 
  Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg
 • Bunschoten op het terrein van Zorg- en Wooncentrum De Haven - tijdelijke coronatestlocatie 
  Op de Ree 161, 3752 GM Bunschoten-Spakenburg
  De locatie is alleen te voet te betreden. Komt u met de auto? Bij de testlocatie is een parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Komt u lopend of met de fiets? U kunt uw fiets stallen in de buurt van de testlocatie.
 • Mobiele testbus in de regio Utrecht
  Mobiele testbussen rijden door de regio zodat meer inwoners dichterbij huis kunnen testen. Deze bussen staan op diverse standplaatsen in de regio (momenteel in de gemeenten Eemnes, Mijdrecht, Lopik, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Wijk bij Duurstede en in de wijk Kanaleneiland in Utrecht). 

Wilt u meer weten over het coronavirus en de maatregelen?

Let op!

Bij het testen en bron- en contactonderzoek volgen we de landelijke afspraken. We passen deze pagina daarom regelmatig aan volgens ontwikkelingen.