Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Informatie Jouw GGD Check

 

Alle kinderen in het werkgebied van de GGD regio Utrecht krijgen op het voortgezet onderwijs in klas 2 een uitnodiging voor een onderzoek van de GGD. Dit onderzoek is gratis en deelname eraan is vrijwillig. Het is tevens een vervolg op de onderzoeken die in het basisonderwijs plaats vinden.

In het werkgebied van GGD regio Utrecht  wordt  ‘Jouw GGD Check’ aangeboden: een gezondheidsonderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van een digitale vragenlijst in klas 2. De vragenlijst is gericht op items die in deze leeftijdsfase bij de leerling spelen. Denk daarbij naast lichamelijke gezondheid aan leefstijlthema's als alcohol, roken, voeding en beweging, maar ook aan weerbaarheid, zelfstandigheid, stemmingswisselingen en sociale problemen als pesten. Door problemen vroegtijdig op te sporen kan op tijd met leerlingen, ouders en school naar een oplossing worden gezocht.

De jeugdverpleegkundige gaat in op aandachtspunten die bij de vragenlijst naar boven zijn gekomen en specifieke vragen van leerlingen. U vindt hier informatie die u nodig kan hebben als mentor/docent.

Klik voor meer informatie op onderstaande link: