Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Materialen en leskisten

 

Kinderopvang en scholen bieden we diverse materialen om te gebruiken in de groep of klas.

Verdrietkoffers

GGDrU biedt verdrietkoffers aan voor alle organisaties kinderopvang en scholen uit regio Utrecht (uitgezonderd de stad Utrecht). Meer informatie.

Lespakket 'Je Brein de Baas?!'

Vanwege de toename van mentale gezondheidsproblemen onder jongeren is er een lespakket ontwikkeld. Deze kunnen scholen inzetten om jongeren te informeren en te ondersteunen bij deze problematiek. Meer informatie vindt u op www.ncj.nl/je-brein-de-baas en op onze pagina Je Brein de Baas?! 

Alcoholtesters

Scholen voor het voortgezet onderwijs kunnen alcoholtesters bij ons lenen. Met de alcoholtester kan de school erachter komen of leerlingen hebben ingedronken voorafgaande aan een schoolfeest of tijdens een werkweek of excursie. Meer informatie.

VR-brillen

De VR-EXperience van Soa Aids Nederland is een nieuwe tool om condoomgebruik te stimuleren. Virtueel zien leerlingen hun seksuele netwerk in hun slaapkamer staan: exen, die van hun partner en de exen van de exen. Scholen kunnen de brillen reserveren en lenen via: seksuelegezondheid@ggdru.nl.

Toolkit ziekteverzuim

Op de basisschool kunt u met de materialen uit de toolkit Ziekteverzuim de integrale werkwijze rond ziekteverzuim meer aandacht geven naar het schoolteam en richting het schoolteam. Meer informatie.