Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Afspraak maken of afzeggen

 

Je vindt hier informatie over het maken of afzeggen van een afspraak. Ook lees je waar je afspraak is en wanneer je de uitslag van de soa-test krijgt.

Momenteel zijn er weinig plekken beschikbaar voor soa-testen bij GGDrU. Daarom kan bij het maken van een afspraak gevraagd worden om naar de huisarts of een private aanbieder te gaan. Een overzicht van betrouwbare private aanbieders van online soatesten vind je op soaaids.nl. Ga je liever een fysieke locatie toe dan is een erkend betrouwbare aanbieder OneDayClinic.

Wil je een afspraak maken?

Bel op werkdagen tussen 9.30-12.00 uur naar: 030 - 608 60 84 (zie ook het blok Contact).

Heb je al een afspraak gemaakt? Lees dan hier meer over de locatie van jouw afspraak. 

Wanneer je een afspraak hebt voor een soa-test, of een vraag over seksualiteit, is het onderstaande belangrijk om te lezen. Let op! Als je tien minuten of langer te laat bent, dan kunnen we niet garanderen dat je afspraak doorgaat.

Locaties en routebeschrijving

Locatie Route afspraak

Utrecht

De afspraak vindt plaats in het Stadskantoor, Stadsplateau 1 in Utrecht (naast Utrecht Centraal Station).
De hoofdingang bevindt zich aan de kant van het station Jaarbeurszijde. Je hoeft je nergens te melden. Je gaat naar de 4e verdieping, naar wachtgebied ‘N’ en je neemt plaats rechts van kamer N33 (zie ook de foto op deze pagina). Je wordt dan opgehaald door de verpleegkundige. Ben je te laat of kan je het niet vinden? Bel dan naar 030 - 800 33 21.

Amersfoort De afspraak vindt plaats bij GGD regio Utrecht, op de Utrechtseweg 3E  in Amersfoort. Je neemt de rechter ingang en drukt op de bel van Centrum Seksuele Gezondheid. Je wordt binnen gelaten naar de 1e verdieping. Daar wacht je en wordt dan opgehaald door de verpleegkundige.

Parkeren op de locaties

Op locaties Amersfoort en Utrecht geldt betaald parkeren.

Afspraak afzeggen

Afspraak afzeggen kan maximaal 24 uur van tevoren. Afspraak afzeggen kan via het online formulier. Wees op tijd anders kan je afspraak komen te vervallen.

Hoe gaat de soa-test?

Als je bij de verpleegkundige komt stelt zij je eerst vragen over je seksuele contacten. Daarna volgt de test die bestaat uit een uitstrijkje of urineonderzoek. Dit mag je zelf uitvoeren op het toilet. Het kan zijn dat een verpleegkundige of arts je moet onderzoeken bij kenmerkende klachten. Hierna is er nog ruimte om te praten over veilig vrijen of vragen te stellen over seksualiteit. Dit duurt in totaal maximaal 30 minuten.

Wanneer krijg je de uitslag?

Na het consult sturen wij het testmateriaal op naar het laboratorium. Binnen 7 werkdagen krijg je de uitslag van de soa-test.

Tips voor de soa-test

  • Zorg dat je minimaal 2 weken voorafgaand aan de test geen onveilige seks hebt. Dit in verband met de betrouwbaarheid van je test.
  • Ben je een man? Ga dan tot 1 uur vóór de test niet meer plassen, omdat je een urineonderzoek krijgt.
  • Heb je vragen, bijvoorbeeld over seks? Onthoud ze en stel ze aan de verpleegkundige