Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

PrEP bij GGD regio Utrecht

 

GGD regio Utrecht voert de landelijke PrEP-regeling uit. Deze regeling voorziet in PrEP-zorg voor mensen met een hoog risico op hiv. Naast de GGD schrijft de huisarts ook PrEP voor. Via onze website kunt u zich voor PrEP-zorg via de GGD aanmelden, echter is een plek niet gegarandeerd. 

1 augustus 2019 is de landelijke PrEP-regeling gestart. Hierdoor kunnen GGD'en en PrEP-zorg leveren aan mannen die seks hebben met mannen met een verhoogd risico op hiv. GGD'en zullen echter niet iedereen kunnen helpen met PrEP.

PrEP via GGD regio Utrecht

De GGD moet voldoen aan de eisen van het ministerie van VWS. De regeling geldt voor een proefperiode van vijf jaar en is voor een beperkt aantal personen. Bovendien is de  verstrekking van PrEP via GGD regio Utrecht alleen voor inwoners van de provincie Utrecht. We vinden het belangrijk dat de beperkte plaatsen terechtkomen bij de juiste mensen. Wij zullen daarom een inschatting maken van uw risico op hiv en uw persoonlijke situatie. 

PrEP via de huisarts

Er zijn steeds meer huisartsen in Nederland die PrEP voorschrijven en PrEP-zorg leveren. GGD regio Utrecht vraagt u dringend om eerst contact op te nemen met uw huisarts voor PrEP-zorg. Voor meer informatie kunt u uw huisarts wijzen op informatie voor huisartsen op mantotman.nl of soaaids.nl of contact laten opnemen met de soa-artsen van GGD regio Utrecht. 

Aanmelden voor PrEP-zorg via GGD regio Utrecht

De PrEP-zorg van GGD regio Utrecht is vooral bedoeld voor kwetsbare mannen en transgender personen met een hoog risico op het oplopen van hiv. Er zijn maximaal 330 plekken beschikbaar. Op dit moment is de wachtlijst hiervoor vol, maar u kunt u zich nog wel aanmelden voor de reserve-wachtlijst. Wij zullen eerst contact opnemen met de personen op de wachtlijst, daarna met de personen op de reserve-wachtlijst.

Zodra wij PrEP-afspraken gaan inboeken zullen wij eerst telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit gesprek wordt door ons vastgesteld of u bij ons geplaatst wordt of wordt doorverwezen naar de huisarts. U kunt zich via onderstaand formulier op de reserve wachtlijst laten plaatsen. Wij kunnen geen uitspraak doen wanneer wij contact gaan opnemen. Inschrijven met dit aanmeldformulier betekent daarom niet dat wij u een plek kunnen garanderen.

Eerste PrEP-afspraak bij GGD regio Utrecht

U heeft uw eerste PrEP-afspraak bij GGD regio Utrecht in het Stadskantoor. Om u zo goed mogelijk te helpen, kunt u zich voorbereiden met onderstaande informatie:

  • Uw eerste afspraak duurt 60 minuten.
  • Er zijn meerdere websites met heldere informatie over PrEP. Bijvoorbeeld: mantotman.nl, thuisarts.nl en soaaids.nl. 
  • Heeft u vragen over PrEP: noteer de vragen en neem ze mee naar het spreekuur.
  • PrEP-zorg is niet anoniem: 
    - neem uw legitimatie met BSN mee
    - neem de gegevens van uw huisarts mee
  • Aan het consult zijn kosten verbonden voor PrEP-tabletten en mogelijk vooraf vaccinaties. Deze kunt u alleen met pin betalen.
  • Bent u al gevaccineerd tegen hepatitis B? En heeft u een vaccinatiebewijs (geel boekje)? Graag meenemen.

Reserve-wachtlijst PrEP-Zorg GGD regio Utrecht

Op dit moment is de wachtlijst vol. Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de reserve-wachtlijst. Zodra er een plek vrijkomt, zullen wij vanuit de reserve-wachtlijst mensen benaderen. Wederom kunnen wij geen uitspraak doen óf en wanneer wij contact met u gaan opnemen.

Aanmeldformulier voor de reserve-wachtlijst PrEP-zorg

Aanmeldformulier voor wachtlijst PrEP-zorg
Vragen met een * zijn verplicht. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het plannen van en correspondentie rondom de PrEP afspraak.