Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Vaccinatie hepatitis B

 

Hepatitis B is een leverontsteking die ernstig kan verlopen en zeer besmettelijk is. Je kunt hepatitis B onder andere oplopen via onveilig seksueel contact of bloed-bloed contact. Mensen die door seksueel contact risico lopen op hepatitis B kunnen gratis vaccinaties hepatitis B krijgen bij de GGD.

Vaccinatiecampagne voor hoog-risicogroepen

Voor wie is de vaccinatie bedoeld?

Een gratis vaccinatie hepatitis B van de GGD is bedoeld voor mannen die seks hebben met mannen, en sekswerkers (m/v). Sekswerkers zijn personen die beroepshalve door seksueel contact meer risico lopen op hepatitis B. Heb je voor je werk een hepatitis B vaccinatie nodig? Dan kan je hiervoor terecht bij het Afsprakenbureau voor reisvaccinaties en advies van GGD regio Utrecht.

Op www.soaaids.nl lees je meer over hepatitis B

Advies RIVM na een coronavaccinatie

We adviseren om tenminste zeven dagen te wachten na de coronavaccinatie voordat je een Hepatitis-B-vaccinatie haalt. Als je dan bijwerkingen krijgt na de vaccinatie, is het makkelijker om te bepalen door welke vaccinatie dat komt. 

Hoeveel vaccinaties zijn nodig?

In een periode van zes maanden krijg je drie vaccinaties. Je bent dan levenslang beschermd.

Hoe en waar kun je een afspraak maken?

In het kader van de landelijke vaccinatiecampagne hepatitis B vindt vaccinatie plaats in Utrecht en Amersfoort in de GGD regio Utrecht. Kijk voor het maken van een afspraak en informatie op de website www.mantotman.nl. De GGD biedt ook vaccinaties aan op locaties zoals bordelen en feesten.