Herhaalprik tegen Corona

Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kun je op dit moment geen herhaalprik krijgen. Je bent nog voldoende beschermd. Een mogelijk volgende herhaalprik is afhankelijk van landelijk beleid.

Ben je 12 jaar of ouder?  Dan kan je op onze vaccinatielocaties gebruik maken van vrije inloop. Houd er rekening mee dat mensen met een afspraak voorrang hebben. Belangrijk: heb je op of na 19 september 2022 jouw herhaalvaccinatie gehaald, dan kun je niet na drie maanden voor nog een herhaalprik komen. Wij vaccineren je dan niet opnieuw.

Je kunt de herhaalprik 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting krijgen. De herhaalprik kan alleen gegeven worden als de basisserie is afgerond. De basisserie bestaat uit de eerste twee prikken tegen corona, of de eerste prik voor mensen die met Janssen zijn gevaccineerd. Mensen die de basisserie nog niet hebben gehad of nog niet hebben afgerond, kunnen de eerste prikken uit de basisserie nog steeds halen.

De herhaalprik beschermt bij opleving van het coronavirus

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.
De herhaalprik tegen corona:

  • beschermt tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona;
  • helpt voorkomen dat de zorg het te druk krijgt;
  • helpt om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.

Geen nieuwe herhaalprikronde in het voorjaar

Er is geen nieuwe herhaalprikronde nodig in het voorjaar van 2023. Dat komt door het verloop van de pandemie, de opgebouwde bescherming en de minder ziekmakende omikronvariant die nu dominant is. Een extra herhaalprik zou op dit moment maar een geringe extra bescherming bieden.

Voor mensen met een hoog medisch risico kan het wel nodig zijn om een herhaalprik te halen. Personen die hiervoor in aanmerking komen, worden door hun behandelend medisch specialist doorverwezen naar de GGD. Kijk voor meer informatie op deze pagina van de Rijksoverheid.

Wie is aan de beurt

Vanaf 25 oktober 2022 is iedereen vanaf 12 jaar uitgenodigd.
Je kunt online een afspraak maken via planjeprik.nl of door te bellen met 030 – 608 608 6.

Heb je geen vervoer naar de locatie?

Wanneer je geen vervoer hebt naar een vaccinatielocatie raden we aan om eerst contact op te nemen met je gemeente. Mogelijk kom je in aanmerking voor Wmo-vervoer (regiotaxi). Iedere gemeente heeft een Wmo-loket of zorgplein waar je een aanvraag kunt indienen. Meer uitleg over het Wmo-vervoer op www.zorgwijzer.nl/faq/wmo-vervoer.
Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van AutoMaatje van de ANWB. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Meer informatie: www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

Kun je niet zelf of zonder hulp naar de locatie?

Mensen die niet zelf of zonder hulp van anderen naar de priklocatie kunnen komen, kunnen in overleg met hun huisarts de prik thuis krijgen.

Zorginstellingen

Met zorginstellingen bedoelen we onder andere instellingen voor: Asielzoekers; Geestelijke gezondheidszorg (GGZ); Jeugdhulp; Maatschappelijke opvang; Mensen met een beperking; Ouderenzorg. Alle bewoners die de basisserie hebben afgerond, komen in aanmerking voor de herhaalprik tegen corona. Bewoners die een herhaalprik hebben gehad na 19 september zijn volledig gevaccineerd. Nog geen coronaprik gehad? Wie nog helemaal geen coronaprik heeft gehad, kan de basisserie halen. Zorginstellingen zonder medische dienst kunnen zich aanmelden voor een vaccinatie via Aanmeldformulier vaccinatie van bewoners in instellingen door de GGD – Vragen.coronatest.nl.

Meer informatie

www.coronavaccinatie.nl
Eenvoudige uitleg- corona.steffie.nl
mijnvraagovercorona.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden