Coronatest

De lage testaantallen waren de aanleiding om de coronatestlocaties in de regio Utrecht per 1 maart te sluiten. Per 10 maart heeft het ministerie van VWS besloten dat het testen op corona niet langer noodzakelijk is. Met dit besluit worden de laatste maatregelen ten aanzien van testen en traceren bij de GGD’en afgeschaft. Het zelftest-, test- en isolatieadvies vervalt per 10 maart en alle testfaciliteiten van alle overige GGD’en zijn voor het laatst op 17 maart open.
Vanaf 18 maart kun je voor een test terecht bij een commerciële partij.

Ik wil me laten testen voor mijn reis

Ga je op vakantie naar een land dat een coronabewijs vraagt? Dan heb je een testbewijs (negatieve testuitslag) nodig als je geen vaccinatie- of herstelbewijs hebt. Controleer eerst het reisadvies voor de testeisen van het land waar je naartoe gaat (Wijsopreis.nl). Je kunt een afspraak maken bij een zelfgekozen commerciële testlocatie voor NAAT-testen (PCR of TMA) of antigeen(snel)testen. De kosten betaal je zelf. Je kunt hiervoor niet terecht bij de GGD.

Zie de informatie van de Rijksoverheid: Testbewijs regelen als coronabewijs voor uw reis | Coronabewijs | Rijksoverheid.nl

Meer informatie

Een corona zelftest doen is niet meer nodig. Nu gelden alleen de basisadviezen bij alle luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. Meer informatie: klik hier voor de site van de Rijksoverheid.