Hoe registreer ik mijn vaccinaties uit het buitenland?

Ga je een buitenlandse reis maken of ga je op vakantie? Soms heb je dan een EU DCC nodig (Europees Digitaal Corona Certificaat). Wanneer je in het buitenland bent gevaccineerd, heb je er vaak geen gekregen. In Nederland is het in veel gevallen mogelijk deze buitenlandse vaccinaties te registreren. Op deze manier kun je toch een DCC krijgen.

Wie komt er in aanmerking voor het registreren van een vaccinatie uit het buitenland?

Je kunt je vaccinatie in Nederland registreren als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

  • je beschikt over een Nederlands paspoort;
  • je beschikt over een Nederlands BSN;
  • je kunt aantoonbaar maken dat je woont, werkt of studeert in Nederland

Heb je de laatste dosis gekregen in Nederland, dan kunnen we alle vaccinaties registreren bij de GGD. Je krijgt een DCC (Digitaal Corona Certificaat). dat kan worden ingeladen in de CoronaCheck app. Je kunt hiermee reizen naar alle landen die zijn aangesloten bij het EU DCC.

Ben je binnen de EU gevaccineerd?

Sinds 1 juli 2022 is het ook mogelijk om je vaccinatie(s) gezet binnen Europa te laten registreren. Je krijgt daarmee een DCC dat je kunt inladen in de CoronaCheck app. Daarmee kun je naar alle landen reizen die zijn aangesloten bij het EU DCC.

Ben je buiten de EU gevaccineerd?

Wij kunnen vaccinatiebewijzen van buiten de EU (in veel gevallen) omzetten in een DCC dat kan worden ingeladen in de CoronaCheck app. Je kunt hiermee reizen naar alle landen die zijn aangesloten bij het DCC.

Boosterprik en CoronaCheck-app

Nu de boostervaccins worden gezet, komt er dus een extra prik bij die reeks van – vaak – 2 vaccins. Jouw boosterprik wordt in de CoronaCheck-app app zichtbaar door rechtsboven op het ‘+’-teken te klikken en ‘vaccinatiebewijs’ te selecteren. Met jouw DigiD kun je dan de gegevens van jouw vaccinatie ophalen. 

Waar kun je jouw vaccinatiebewijs krijgen?

Binnen Nederland zijn vijf locaties beschikbaar.

  1. Utrecht (Hoog Catharijne*);
  2. Amsterdam;
  3. Rotterdam;
  4. Groningen;
  5. Enschede.

* Locatie is Godebaldkwartier 178 in winkelcentrum Hoog Catharijne links van de Hema. Vanuit station Utrecht Centraal loop je Hoog Catharijne in. Houd rechts aan en volg de uitgang Moreelsepark/Mariaplaats. (zie Google Maps “GGD International Travel certificate”)
* The location is Godebaldkwartier 178 in shopping mall Hoog Catharijne next the “HEMA”. From Utrecht Central Station walk into Hoog Catharijne. Keep right following the signs to the Moreelsepark/Mariaplaats exit. (see Google Maps “GGD International Travel certificate” Utrecht)

Hoe kan ik een afspraak maken?

Zie contactgegevens.
Tijdens het telefonisch gesprek bespreken wij jouw vaccinatie. Afhankelijk van jouw situatie wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een afspraak. Voor de afspraak moet je persoonlijk langskomen. Tijdens het maken van de afspraak wordt gecontroleerd of het vaccinatiebewijs aan de eisen voldoet.

Afspraak maken

Een afspraak kan alleen telefonisch gemaakt worden: +31 30-800 2899 (ma-vrij 8:00-18:00 uur en za 9.00-17.00 uur). Om drukte te vermijden raden we u aan op zaterdag te bellen. Wij bespreken dan uw vaccinatie(s). Afhankelijk van uw situatie wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een afspraak.