Hoe registreer ik mijn vaccinaties uit het buitenland?

Ga je een buitenlandse reis maken of ga je op vakantie? Voor een bezoek aan het buitenland heb je wellicht een EU DCC (Europees Digitaal Corona Certificaat) nodig van al je COVID vaccinaties om het land van bestemming in te mogen reizen. Wanneer je in het buitenland bent gevaccineerd is het mogelijk deze vaccinaties te laten registreren.  

Wie komt er in aanmerking voor het registreren van een vaccinatie uit het buitenland?

De buitenlandse vaccinatie(s) kun je in Nederland laten registreren wanneer aan één van de volgende voorwaarden voldoet: 

  • je beschikt over een Nederlands paspoort en/of 
  • je beschikt over een BSN en/of 
  • je kan aantoonbaar maken dat je woont, werkt of studeert in Nederland 

Waar kun je de buitenlandse vaccinatie(s) laten registreren?

Er zijn drie locaties: 

  1. Utrecht (Overste den Oudenlaan 2 *); 
  2. Amsterdam (Entrada 600); 
  3. Rotterdam (Baan 174). 

Je kunt uitsluitend terecht na het maken van een afspraak.

* De locatie is Overste den Oudenlaan 2 in Utrecht. Vanuit station Utrecht Centraal (uitgang Jaarbeurszijde) is het 15 minuten lopen. Gratis parkeren. Goed bereikbaar met de fiets. 
* The location is Overste den Oudenlaan 2 in Utrecht. From Utrecht Central Station (exit Jaarbeurszijde) 15 minutes walk. Free parking. Easy accessible by bicycle.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Een afspraak kan alleen telefonisch gemaakt worden: +31 30-800 2899 (ma-vrij 8:30-17:00 uur en za 9.00-15.00 uur). 
Tijdens het telefoongesprek bespreken wij de details omtrent je buitenlandse vaccinaties en controleren we of deze aan de eisen voldoet. Afhankelijk van je situatie wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een afspraak. Voor de afspraak moet je persoonlijk langskomen. 

Afspraak maken

Een afspraak kan alleen telefonisch gemaakt worden: +31 30-800 2899 (ma-vrij 8:30-17:00 uur en za 9.00-15.00 uur). Wij bespreken dan je vaccinatie(s). Afhankelijk van je situatie wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een afspraak.