Advies en Projecten

De GGD ondersteunt en adviseert gemeenten op verschillende (beleids)terreinen. Bijvoorbeeld bij vraagstukken rond infectieziektebestrijding, genotmiddelen, vaccinatiegraad, medische milieukunde of de openbare geestelijke gezondheidszorg. Maar ook advisering en ondersteuning bij het ontwikkelen van volksgezondheidsbeleid in het brede sociale domein, omgevingsvisie en jeugdbeleid.

Gezondheid en preventie

De advisering vanuit GGD regio Utrecht is veelal gericht op gezondheid en preventie. Vanuit onze brede (sociaal medische) ervaring en deskundigheid staat het bevorderen én beschermen van de gezondheid van alle inwoners in de regio Utrecht centraal. We hebben hierbij een positieve blik op gezondheid: we kijken naar mogelijkheden en kansen om mee te kunnen doen in de samenleving, en hebben extra oog voor kwetsbaren.
Wil je weten wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? Neem dan contact op met de accounthouder in jouw gemeente.

Accounthouders

Projecten

GGD regio Utrecht is in opdracht van gemeenten betrokken bij diverse projecten. De GGD is vaak in opdracht van gemeenten projectleider voor verschillende thema’s. Hier tref je per thema projecten waarbij de GGD betrokken is. De GGD is op de hoogte van de laatste landelijke ontwikkelingen en kent de praktijk van succesvolle activiteiten in andere gemeenten.

Gezond gewicht

Middelengebruik

Weerbaarheid