Provincie Utrecht is sinds 2022 gestart met SchoolsOUT. Hét uitgangspunt van SchoolsOUT is: Op school kun je jezelf zijn en houden van wie je wilt. SchoolsOUT biedt scholen in de provincie Utrecht ondersteuning op maat om dit mogelijk te maken. Volgens de pijlers van Gezonde School (educatie, omgeving, signalering, beleid) wordt aandacht besteed aan het verbeteren van LHBTIQA+ acceptatie binnen het voortgezet onderwijs. Zo werken we samen aan een veiliger schoolklimaat voor iedereen!  

Scholen

Herken je één of meerdere situaties en wil je hiermee aan de slag? Het SchoolsOUT-team denkt graag mee. Samen wordt gekeken naar de stand van zaken rondom seksuele en genderdiversiteit op school en welke mogelijkheden aansluiten bij wensen en behoeften voor de toekomst. Het oprichten van een werkgroep en creëren van draagvlak binnen de school zijn essentieel. SchoolsOUT adviseert op het gebied van deskundigheidsbevordering van onderwijsprofessionals, educatie van leerlingen en interventies gericht op de leerlingen zoals interactief theater, voorlichtingen, inzet van ervaringsdeskundigen, partnerorganisaties en beleidsadvies. SchoolsOUT biedt maatwerk: er wordt rekening gehouden met de waarden van de school, leerlingenpopulatie en omgeving. Sociale veiligheid voor alle leerlingen staat centraal.

Gemeenten

Werkzaam bij een gemeente en benieuwd wat jij kan betekenen voor de VO-scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op via schoolsout@ggdru.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Kennismaken, benieuwd naar de mogelijkheden of advies voor het SchoolsOUT-netwerk in de provincie Utrecht? Neem contact op met het SchoolsOUT-team!

Anna Jansen
Projectleider
schoolsout@ggdru.nl

Nina Rimmelzwaan
Inhoudelijk coördinator
schoolsout@ggdru.nl

Gender en seksuele diversiteit binnen het onderwijs

Belangrijke data

Mis je een website, aanbieder of mooie voorstelling in dit rijtje? Neem contact op via schoolsout@ggdru.nl.

SchoolsOUT bestaat al 20 jaar in Nijmegen! Zie: Home · SchoolsOUT (schoolsoutweb.nl)

Contact

Anna Jansen, Projectleider en Nina Rimmelzwaan, Inhoudelijk coördinator

Mail naar schoolsout@ggdru.nl