Hepatitis B

Mensen die door seksueel contact risico lopen op hepatitis B kunnen zich bij ons gratis laten vaccineren. Hepatitis B is een virus dat je door onbeschermde seks kunt krijgen. Door vaccinaties ben je beschermd en kun je het niet meer krijgen. Je kunt je ook laten vaccineren tegen Hepatitis A. Daar betaal je een eigen bijdrage voor van €25 euro per prik. Om levenslang beschermd te zijn tegen hepatitis B (en A) heb je drie prikken nodig. 

Vaccinatiecampagne voor hoog-risicogroepen 

Een gratis vaccinatie hepatitis B van de GGD is bedoeld voor mannen die seks hebben met mannen, en sekswerkers. Sekswerkers zijn personen die door hun werk meer risico lopen op hepatitis B. Heb je voor je werk (anders dan sekswerk) een hepatitis B vaccinatie nodig? Dan kan je hiervoor terecht bij Het afsprakenbureau voor reisvaccinaties en advies van GGD regio Utrecht. 

Hoe en waar kun je een afspraak maken?

Voor vaccinaties kun je terecht bij de afdeling Seksuele Gezondheid van GGDrU in Utrecht en Amersfoort in de GGD regio Utrecht. Kijk voor het maken van een afspraak en informatie op de website van Man tot Man, of op de website van Sekswerk.info. De GGD biedt ook vaccinaties aan op locaties zoals bordelen en feesten.

Hoeveel vaccinaties zijn nodig? 

In een periode van zes maanden krijg je drie vaccinaties. Je bent dan levenslang beschermd. 

Hoe en waar kun je een afspraak maken? 

In het kader van de landelijke vaccinatiecampagne hepatitis B vindt vaccinatie plaats in Utrecht en Amersfoort in de GGD regio Utrecht. Kijk voor het maken van een afspraak en informatie op de website van Man tot Man. De GGD biedt ook vaccinaties aan op locaties zoals bordelen en feesten.