Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Vaccinaties voor reizen, werk en studie

 

Op reis, op het werk of tijdens een stage zijn er soms gezondheidsrisico’s. Om u te helpen gezond te blijven houdt de GGD spreekuren in Utrecht.

Reizigersspreekuren open in Utrecht!

Op dinsdagavond van 17.30 - 21.00 uur en op vrijdag 8.30 tot 16.15 uur zijn er reizigersspreekuren in Utrecht. Maak hiervoor een afspraak online. Of bel naar 030-6086060 op maandag of woensdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur. Er is voldoende plaats, ook voor vervolgvaccinaties of bedrijfsvaccinaties!

Uw coronavaccinatie en reisvaccinaties

Wilt u een afspraak maken voor vaccinaties op reis? Hou er dan rekening mee dat tussen een coronavaccinatie en de reisvaccinatie(s) 14 dagen tijd moet zitten. Dit betekent dat 14 dagen voor tot 14 dagen na uw coronavaccinatie geen reisvaccinaties gegeven worden.

Heeft u nog geen coronavaccinatie ingepland? Doe het dan snel door te bellen naar 030 6305400. Houdt u er rekening mee dat er 5 weken tussen uw eerste en tweede prikafspraak moeten zitten. U kunt uw tweede prik ook inplannen bij een priklocatie in de buurt van uw Nederlandse vakantieadres.
Meer informatie over Corona en reizen

LET OP! Bij afdeling Reisadvies kunt u geen stempel voor de Covid-19 vaccinatie halen. Dit kan alleen op onze corona vaccinatielocaties nadat u uw vaccinatie heeft gehad.
Meer informatie over de regels rondom het stempelen in het Gele Boekje en de meestgestelde vragen en antwoorden vindt u in ons nieuwsbericht.

GGD regio Utrecht test gratis, ook als u op reis gaat!

In juli en augustus kunt u zich bij GGD regio Utrecht gratis laten testen voordat u op reis gaat. Onderzoek vooraf of dat noodzakelijk is en hoeveel uur voor vertrek de test minimaal moet zijn afgenomen. Vanaf 2 weken voor uw vertrekdatum kan de afspraak ingepland worden. Om een afspraak te maken belt u naar 030-630 54 00. Dit kan 7 dagen per week van 8.00 - 20.00 uur. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

Persoonlijk advies

U gaat op reis naar het buitenland. En u vraagt zich af of u vaccinaties nodig heeft. En wat dan precies? Op het spreekuur vertellen wij u er graag meer over. U krijgt een persoonlijk advies van onze ervaren artsen en verpleegkundigen. De vaccinaties die voor u nodig zijn krijgt u gelijk tijdens uw afspraak. Zo gaat u goed voorbereid op reis. 

Om uw werk of studie veilig te kunnen doen is soms bescherming door vaccinaties noodzakelijk. Ook hiervoor kunt naar het spreekuur komen. 

Naar het spreekuur 

De reizigersspreekuren zijn open in Utrecht op vrijdag. Er zijn geen spreekuren meer in Amersfoort en Zeist omdat onze artsen en verpleegkundigen ook meehelpen bij de Corona-bestrijding.