Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Werk, studie en groepen

 

Ook voor het vaccineren van uw werknemers, vrijwilligers of studenten kunt u bij de GGD terecht.

Reizigersspreekuren open in Utrecht!

In Utrecht zijn de reizigersspreekuren open op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdag de hele dag. Een afspraak maakt u online via www.ggdru.nl//reisvaccinatie of u belt ons maandag t/m donderdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur tel 030-608 60 60.

Uw coronavaccinatie en reisvaccinaties

Wilt u een afspraak maken voor vaccinaties op reis? Hou er dan rekening mee dat tussen een coronavaccinatie en de reisvaccinatie(s) 14 dagen tijd moet zitten. 

Bedrijven en organisaties

Uw werknemers of vrijwilligers hebben om veilig te kunnen werken vaccinaties nodig. Welke vaccinaties dat zijn bepaalt meestal een beroepsvereniging of arbodienst. Het gaat  daarbij om werkzaamheden die in Nederland worden uitgevoerd.

Wij helpen u graag om het vaccineren van uw werknemers of vrijwilligers zo makkelijk mogelijk te maken.

  • Wij komen naar uw bedrijf of organisatie toe als u 20 of meer personen tegelijk wilt laten vaccineren. Of wij organiseren een apart spreekuur voor uw bedrijf of organisatie op onze spreekuurlocatie.
  • Regelmatig zijn er werknemers of vrijwilligers die vaccinaties nodig hebben, maar niet allemaal tegelijk. Een individuele afspraak maken op het spreekuur is dan een oplossing.
  • Vaccinaties registreren wij in een persoonlijk dossier in ons bestand. Uw werknemer of vrijwilliger kan altijd zijn/haar vaccinatiegegevens opvragen volgens de regels van de Privacywet.
  • Wij geven aan u geen (medische) informatie uit ons bestand over uw werknemer of vrijwilliger. Wij houden ons aan de Privacywet.
  • Een overeenkomst over de uitvoering van de vaccinaties wordt met uw bedrijf of organisatie opgesteld. 
  • De betaling van de vaccinaties kan op rekening. Betalingsvoorwaarden worden eveneens in de overeenkomst opgenomen.
  • Let op: Voor werknemers of vrijwilligers die naar het buitenland reizen om voor uw bedrijf of organisatie daar te gaan werken maakt u een individuele afspraak op het reizigersspreekuur of u spreekt een groepsvaccinatie af als het om meer dan 20 personen gaat.

Studie, opleiding en stage

  • Tijdens een studie, opleiding of stage in bijvoorbeeld de gezondheidszorg is het belangrijk om ieders gezondheid te beschermen. Voor onderwijsinstellingen geldt dat de GGD kan helpen met vaccineren zoals voor bedrijven en organisaties. Zie informatie ‘bedrijven en organisaties’. 
  • Studenten kunnen ook individueel een afspraak maken als zij voor een opleiding of stage in Nederland vaccinaties nodig hebben. Online een afspraak maken 
  • Voor vaccinaties voor een studie of stage in het buitenland kunnen studenten bij het reizigersspreekuur terecht. Online een afspraak maken 

Groepen

U organiseert een reis naar het buitenland voor een groep van meer dan 20 personen? 
De GGD denkt graag met u mee om voor deze groep reisvaccinaties te verzorgen. Bel naar het Afsprakenbureau Reizigersadvies voor meer informatie of aanmelding. Of stuur een e-mail met uw plannen en/of vragen naar reizigers@ggdru.nl  

Bel voor meer informatie over vaccinaties voor werk, studie en groepen naar het Afsprakenbureau Reisadvies. Op woensdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur via 030 6086060 of stuur een e-mail naar reizigers@ggdru.nl