28 april 2023

Wijzigingen COVID-19 vaccinatielocaties en infrastructuur telefonie

Let op: dit nieuwsbericht is verouderd. Actuele informatie over corona vind je hier.

Door heel Nederland worden de COVID-19 vaccinatielocaties nog maar in zeer beperkte mate bezocht en is het aantal telefoongesprekken over corona afgenomen. Ook in de regio Utrecht zien we deze trend en daarom schalen wij de komende periode af in de aantallen vaste en dichtbij vaccinatielocaties en in onze aantallen telefoonlijnen.

Hier foto plaatsen

Wijzigingen vaccinatielocaties

Het besluit om af te schalen wordt ondersteund door de kaderbrief die GGDrU op 11 april jongstleden ontving van het Ministerie van VWS, waarin staat dat we landelijk geen voorjaarsronde voor coronavaccinatie meer organiseren. Bekijk hier onze actuele openingstijden: https://ggdru.nl/thema/corona/vaccinatielocaties/

Door het lage aantal bezoekers in combinatie met de kaderbrief schaalt GGD regio Utrecht zijn vaccinatielocaties verder af per 26 mei 2023. Na deze datum blijven twee vaste vaccinatielocaties in de regio Utrecht enkele dagen per week geopend.

Voor kwetsbare niet-mobiele doelgroepen blijven we ook klaarstaan om thuis te vaccineren met onze mobiele teams.

Laatste openingsdagen vaccinatielocaties

  • Dinsdag 16 mei 2023: Mijdrecht en Wijk bij Duurstede
  • Vrijdag 19 mei: Leerdam en Maarssen
  • Woensdag 24 mei: Veenendaal, Woerden en Zeist
  • Vrijdag 26 mei: Eemnes en Houten
  • Donderdag 29 juni: Informatiepunt Nieuwegein
  • Vrijdag 30 juni: Informatiepunt Utrecht Overvecht

Wij hebben als GGDrU nog steeds de opdracht om ook nog na 30 juni 2023 klaar te staan voor een eventuele najaarsronde. De twee gemeenten waar we een vaccinatielocatie aanhouden zijn Amersfoort en Utrecht. Voor onze vaste vaccinatielocatie in Utrecht (Overste den Oudenlaan) zoeken we op dit moment een nieuwe locatie. Op locatie Overste den Oudenlaan is de laatste vaccinatiedag op vrijdag 26 mei. Zodra we het nieuwe adres in Utrecht weten, volgt berichtgeving op www.ggdru.nl.

Inwoners van de regio Utrecht kunnen dus vanaf 26 mei 2023 terecht in Utrecht (nieuw adres volgt) en Amersfoort voor een COVID-19 vaccinatie indien zij hier (nog) voor in aanmerking komen.


Wijzigingen telefonie

Door de afname in het aantal telefoongesprekken over corona vindt er een herindeling plaats van onze infrastructuur coronatelefonie. Per 1 mei blijft alleen het algemene telefoonnummer van het Klantcontactcentrum (KCC) 030-6086086 van GGD regio Utrecht in de lucht voor het stellen van vragen over corona. Alle overige coronanummers worden afgesloten en tot en met 31 december 2023 voorzien van een meldtekst waarmee we de inwoner en de professional doorverwijzen naar het algemene KCC-nummer. Dit algemene nummer biedt de volgende opties:

  • Kies optie 1 voor intercollegiaal overleg, bedoeld voor zorgprofessionals, zorginstellingen en scholen.
  • Kies optie 2 voor algemene coronavragen, bedoeld voor inwoners die een vaccinatie willen inplannen of inwoners die vragen hebben omtrent een coronabesmetting.

Meer informatie