Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Infectieziekten: informatie voor huisartsen en specialisten

 

Gemeenten moeten maatregelen nemen die ervoor zorgen dat overdracht van infectieziekten zo veel mogelijk voorkomen wordt. In de provincie Utrecht voert GGD regio Utrecht deze taak uit. Artsen kunnen bij de afdeling infectieziektebestrijding terecht voor het melden van een infectieziekte of intercollegiaal overleg.

Welke infectieziekte moet gemeld worden

In de Wet publieke gezondheid is vastgelegd welke infectieziekten gemeld moeten worden aan de GGD en binnen welke termijn. Bekijk hier een overzicht van de ziekten en informatie over meldingsplicht.

Inhoudelijke informatie over infectieziekten

Inhoudelijke informatie over infectieziekten per onderwerp, kunt u vinden op de website van het RIVM. U vindt hier ook de LCI richtlijnen.   

Melden infectieziekten of intercollegiaal overleg

Neem voor het melden van een infectieziekte of voor intercollegiaal overleg, contact op met de afdeling infectieziektebestrijding (zie telefoonnummer in het contactblok). 

Indien u wilt overleggen over tuberculose of soa’s, bel dan het rechtstreekse nummer van de betreffende afdeling. De contactgegevens van alle afdelingen vindt u op onze contactpagina.