Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Testen op Corona

 

Heeft u klachten zoals koorts of verhoging, verkoudheid, hoesten of verlies van reuk en smaak? Heeft u contact gehad met iemand die het coronavirus heeft? Blijf thuis en maak direct een afspraak voor een gratis coronatest

Klachten? Maak een afspraak voor een gratis coronatest

Heeft u klachten zoals hoesten, verkoudheid, verlies van smaak en reuk of verhoging? Maak dan een afspraak voor een coronatest. U kunt vaak binnen 24 uur terecht. U kunt op twee manieren een afspraak maken:

 • Telefonisch via 030- 630 54 00 (met uw burgerservicenummer,  BSN)  
 • Online via www.coronatest.nl (met uw DigiD). ook voor de uitslag heeft u uw DigiD ndig.

Valt u in een risicogroep of bent u ernstig ziek?

Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112. 

Testafspraak zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers die een testafspraak met voorrang willen maken, kunnen dit alléén telefonisch doen via 0800-8101. 

Klik op de poster om deze te vergroten.

Testen na contact met iemand met corona

Krijgt u een melding via app CoronaMelder? Dan bent u dichtbij iemand met corona geweest. Er is een kans dat u ook bent besmet. Als de datum van het contact in de melding korter dan 5 dagen geleden is, kun je je direct laten testen. Als blijkt dat je besmet bent, kun je samen met de GGD gelijk maatregelen nemen. Is de datum in de melding 5 of meer dagen geleden? Dan is er maar één test nodig. Kun je geen test laten doen? Blijf dan thuis tot en met 10 dagen na de datum in de melding. Daarna mag je weer naar buiten als je geen klachten hebt.

Is de uitslag van de test negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven. Blijf wel extra alert op klachten en blijf de basisregels volgen. En krijgt u klachten? Dan blijft u thuis en maakt u een nieuwe testafspraak.

  

Testen na vaccinatie

Als u koorts of verhoging heeft, die binnen 48 uur na de vaccinatie is ontstaan, is de kans groot dat het een bijwerking is van de vaccinatie. U kunt het beste zelf wel thuis blijven, maar huisgenoten hoeven niet thuis te blijven.

Heeft u naast koorts of verhoging ook nog andere klachten die passen bij corona, zoals verkoudheidsklachten, hoesten of plotseling verlies van reuk of smaak, maak dan een afspraak voor een coronatest. Blijf zelf thuis en uw huisgenoten blijven ook thuis tot de uitslag van de test bekend is.

Bij twijfel kunt u overleggen met GGD regio Utrecht. Als u ná 48 uur na de vaccinatie koorts krijgt kan er sprake zijn van corona. Laat u dan testen en u en uw huisgenoten moeten dan thuis blijven tot de testuitslag bekend is.

Testlocaties in de regio Utrecht

We hebben verschillende testlocaties verspreid over de regio. Kunt u om medische redenen de teststraat niet bezoeken? Dan kijken we samen met u of we eventueel bij u thuis een test afnemen. De teststraten zijn alleen op afspraak te bezoeken. 

LET OP: De testlocaties zijn alleen te voet te betreden.

 • Komt u met de auto? Bij de testlocatie is een parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.
 • Komt u lopend of met de fiets? U kunt uw fiets stallen in de buurt van de testlocatie.
 • Bent u slecht ter been? U kunt dit aangeven aan de parkeerwachters, die zorgen ervoor dat u voor de deur kunt parkeren.

Regionale testlocaties:

Lokale testlocaties:

 • Utrecht Overvecht  (pilot) voor bewoners van Overvecht met de postcodes: 3561, 3562, 3563, 3564
 • Woudenberg Sport- en Cultureel Centrum De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg
 • Mobiele testbus in de regio Utrecht
  Mobiele testbussen rijden door de regio zodat meer inwoners dichterbij huis kunnen testen. Deze bussen staan op diverse standplaatsen in de regio (momenteel in: Baarn, Bunschoten, Eemnes, IJsselstein, Lopik, Maarssen, Mijdrecht, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Kanaleneiland, Wijk bij Duurstede en Zeist).

De uitslag van de coronatest

De testuitslag is meestal binnen 36 uur na afname test bekend. Blijf thuis tot de u de uitslag heeft en ontvang geen bezoek. U kunt de uitslag telefonisch of online krijgen:

 • Telefonische uitslag 
  Heeft u laten weten dat u het resultaat van de test telefonisch wilt ontvangen? Of heeft u geen DigiD? Dan belt de GGD u zo snel mogelijk met de uitslag. U hoeft niet zelf te bellen. Heeft u wel DigiD? Dan kunt u de uitslag ook zien op de coronatest.nl  
 • Online uitslag: coronatest.nl 
  Heeft u online een afspraak gemaakt voor de coronatest? Of heeft u bij het telefonisch maken van de afspraak gezegd dat u de uitslag online wilt bekijken? Dan ontvangt u een e-mail wanneer de uitslag klaarstaat op de coronatest website. Let op: deze e-mail komt soms in uw spamfolder van uw mailbox terecht.

Bij corona altijd telefonisch bericht

Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en u dus corona heeft? De GGD belt u dan altijd. Zo kan de GGD samen met u starten met het bron- en contactonderzoek.

U bent positief getest, quarantaine of isolatie: wat is dat?

Bekijk de video's hieronder.

RIVM Quarantaine, wat betekent dat?

RIVM Isolatie, wat betekent dat?

Wilt u meer weten over het coronavirus en de maatregelen?

Kijk op de website van het RIVMRijksoverheid of www.rijksoverheid.nl/coronatest.

 

Let op!

Bij het testen en bron- en contactonderzoek volgen we de landelijke afspraken. We passen deze pagina daarom regelmatig aan volgens ontwikkelingen.