Persoonlijk reisadvies

Op reis gaan geeft soms meer risico op ziek worden. Vaccinaties kunnen je beschermen tegen verschillende ziekten. Voor een persoonlijk advies over reisvaccinaties kom je naar het reizigersspreekuur van GGD regio Utrecht. 

Persoonlijk reisadvies: vaccinaties en andere vragen

Ga je naar het buitenland? Dan heb je soms vaccinaties nodig. Maar welke? Op het spreekuur vertellen wij je er graag meer over. Je krijgt een persoonlijk advies van onze ervaren artsen en verpleegkundigen. De vaccinaties die voor jou nodig zijn krijg je meestal gelijk tijdens jouw afspraak. Zo ga je goed voorbereid op reis.  

Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen
Tussen Kerst en Nieuwjaar is er één reizigersspreekuur in Utrecht op woensdag 28 december. Op de andere dagen in deze week zijn er geen reizigersspreekuren in Utrecht.
In Amersfoort zijn de spreekuren gesloten van maandag 26 december (2e Kerstdag) tot en met vrijdag 30 december 2022.
Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn we telefonisch bereikbaar van 27 tot en met 30 december van 8.30-12.30 uur.

Reizigersspreekuren tot Kerst volgeboekt
Er gaan veel mensen op reis en daarom zijn de reizigersspreekuren in Utrecht en Amersfoort volgeboekt tot Kerst. We begrijpen dat dit vervelend voor je kan zijn. We vragen begrip voor deze bijzondere situatie.
Boek online, dan zie je gelijk waar en wanneer er nog plek vrij is.

Naar het spreekuur  

Maak online een afspraak voor het spreekuur. Kies de plaats, datum en tijd die je het beste uitkomt. Bellen voor een afspraak naar het Afsprakenbureau Reisadvies kan ook.

Op reis met kinderen

Als je op reis gaat met kinderen dan wil je ze beschermen tegen ziekten in het buitenland. In sommige landen, in Europa en daarbuiten, komen mazelen voor. Is je kind tussen 6 en 14 maanden oud en heeft het nog geen BMR-vaccinatie gekregen tegen bof, mazelen en rodehond? Bel dan voor informatie en een afspraak. Ook voor informatie over andere reisvaccinaties voor kinderen kun je naar GGD regio Utrecht bellen. Of kijk op de website GGD reisvaccinaties.

Werk en stage 

Om jouw werk of studie veilig te kunnen doen is soms bescherming door vaccinaties noodzakelijk. Ook hiervoor kun je naar het spreekuur komen. Kijk ook op onze pagina Vaccinaties beroepsgroepen.

Meenemen naar het spreekuur

  • Je gele vaccinatieboekje of andere bewijzen van inenting (als je die hebt);
  • Een geldig identiteitsbewijs: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart;
  • Voor kinderen: de vaccinatiekaart van het consultatiebureau.

Betalen en vergoedingen

  • Na jouw afspraak op het spreekuur betaal je met PIN aan de balie jouw rekening. Betalen met contant geld kan niet.
  • Een vergoeding voor vaccinaties voor op reis zit niet in de basisverzekering. Een vergoeding krijg je soms als je extra verzekerd bent naast de basisverzekering. Je betaalt altijd eerst zelf aan de balie en daarna stuur je de rekening naar jouw zorgverzekering.

Vragen

Afsprakenbureau Reisadvies

Op werkdagen tussen 8.30-12.30 uur via 030-608 60 60. Of via e-mail

Mail afdeling Reisadvies