Training ‘Droog slapen kun je leren’

GGD regio Utrecht organiseert 5 keer per jaar op donderdagavond van 19:30-21:00 uur een digitale informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders met kinderen van 5 jaar en ouder. Ouders kunnen rekenen op praktische informatie en advies om het ’s nachts zindelijk worden van hun kind te helpen bevorderen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De data van de informatiebijeenkomst voor 2024 zijn:

De digitale informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’ bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte geeft de jeugdverpleegkundige inzicht in de mogelijke oorzaken van bedplassen en de factoren die droog slapen belemmeren en bevorderen. In het tweede gedeelte komen de verschillende methoden om droog te leren slapen aan bod.

Enkele voorbeelden zijn: de wakker maken methode en de kalendermethode. En voor oudere kinderen het gebruik en de toepasbaarheid van de plaswekker. Met behulp van deze informatie zijn veel ouders in staat om voor hun kind de meest geschikte aanpak te bepalen en het ’s nachts zindelijk worden positief te beïnvloeden.

Meer informatie en aanmelding

Deelname aan de informatiebijeenkomst is alleen mogelijk op basis van aanmelding. Aanmelding kan via het formulier hieronder. Ongeveer 2 dagen voor de bijeenkomst ontvangt u de Teams link voor de online bijeenkomst via uw e-mail.

Aanmelden training Droog slapen kun je leren

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een getal groter dan of gelijk aan 10 in.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.