Kom jij werken bij GGD regio Utrecht?

Werken bij GGD regio Utrecht betekent dat je actief én direct werkt aan een gezonde regio Utrecht. We doen veel: we geven bijvoorbeeld advies over sporten en bewegen. We testen op ziektes, zoals tuberculose. En we geven vaccinaties. Niet alleen tegen corona, maar ook tegen kinderziekten of tropische ziekten. Met ons werk helpen we alle 1,4 miljoen inwoners in de regio Utrecht gezond(er) te leven.

Wij doen ons werk voor én met de mensen in de steden en dorpen. En daar zijn we trots op.
We hebben regelmatig vacatures, deze vind je op onze website werkenbij.ggdru.nl.

“Ik kreeg laatst de vraag: ‘wanneer ben je nou eigenlijk gelukkig?’ Een prachtige vraag die laat zien hoe jongeren bezig zijn met hun identiteit en de levensvragen die dit met zich mee brengt. Door de methode oplossingsgericht werken probeer ik de jongere zelf aan het denken te zetten.”
– Mirte, jeugdverpleegkundige

“Ik geef adviezen over de gezondheid van kinderen van 0-4 jaar. Dat doe ik op een consultatiebureau midden in de stad. Ik zie dus elke dag veel kinderen en ouders. Ouders vinden opvoeden soms echt moeilijk. Gelukkig kan een klein gesprek al goed helpen. Daarom wilde ik graag bij GGDrU aan de slag.” 
– Eline, jeugdarts

Een vrouw met kind bij de GGD.

Wie zijn wij?

GGD regio Utrecht (GGDrU) is de Gemeentelijke Gezondheidsdienst van de 26 gemeenten in de regio Utrecht. Wij willen dat alle inwoners van deze gemeenten gezond zijn en blijven. Met onze kennis en ervaring werken we hier hard aan. Meedoen met vrienden en/of anderen in je stad of dorp is heel belangrijk om je gezond te voelen. Ook als je zorgen en problemen hebt. Of op een andere manier niet goed kan aansluiten bij je omgeving. We zoeken altijd naar manieren waarop je goed mee kan doen met anderen. Positieve gezondheid noemen we dit.

“Met mijn team zorgen we voor fijne werkruimten op de consultatiebureaus. 
Van goede weegschalen tot rustige spreekkamers en koelkasten waarin we de vaccins bewaren. Een functie waar ik trots op ben. We hebben het druk; samen zetten we de schouders eronder en krijgen het voor elkaar!” 
– Merel, facilitair medewerker

Podcast GGD Calling

Hoe is een dag in het leven van een jeugdverpleegkundige 0-12? Kun je wel bij de GGD werken zonder zorgachtergrond? En wat doet een arts infectieziektebestrijding allemaal? In de podcast GGD Calling geven we antwoorden op al jouw vragen over werken bij de GGD. In elke aflevering ontdek je een afdeling van de GGD, met voorbeelden uit de regio Utrecht.

Beluister de afleveringen via Spotify. Je vindt ze ook via Apple Podcasts en Google Podcasts.

Afleveringen

Meer informatie over vacatures