Materialen en leskisten

Wij bieden kinderopvang en scholen diverse materialen om te gebruiken in de groep of klas.

Lespakket ‘Je Brein de Baas?!’

Vanwege de toename van mentale gezondheidsproblemen onder jongeren is er een lespakket ontwikkeld. Deze kunnen scholen inzetten om jongeren te informeren en te ondersteunen bij deze problematiek. Meer informatie vind je op de website van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid – Je Brein de baas.

Een leskist reserveren bij een lokaal uitleenpunt

GGDrU leent zelf geen leskisten meer uit. Een deel van onze leskisten wordt nog wel uitgeleend door Centra Natuur en Milieu Educatie (CNME).
Voor verdrietkoffers kijk je op de pagina Hulp bij schokkende gebeurtenissen.

VR-brillen

De VR-EXperience van Soa Aids Nederland is een tool om condoomgebruik te stimuleren. Virtueel zien leerlingen hun seksuele netwerk in hun slaapkamer staan: exen, die van hun partner en de exen van de exen. Scholen vo kunnen een VR-bril reserveren via seksuelegezondheid@ggdru.nl.

Ondersteuning bij alcoholbeleid

Voor ondersteuning bij alcoholbeleid kun je bellen met 030-608 60 86 en vragen naar de adviseur Gezondheidsbevordering voor jouw gemeente.
Bekijk ook de instructiefilm ‘Hoe organiseer ik een alcoholvrij schoolfeest?
Scholen uit de stad Utrecht kunnen contact opnemen met Volksgezondheid Utrecht.

Scholen voor het voortgezet onderwijs uit regio Utrecht (uitgezonderd de stad Utrecht) kunnen een alcoholtester bij ons lenen. Met de tester kan de school erachter komen of leerlingen hebben ingedronken voorafgaande aan een schoolfeest, tijdens een werkweek of excursie. De alcoholtester vormt een onderdeel van een duidelijk alcoholreglement waarin sancties staan als de regels worden overtreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het door ouders laten ophalen van leerlingen die alcohol hebben gedronken.

De alcoholtesters kunnen in Zeist (De Dreef 5) opgehaald worden en moeten ook op deze locatie weer worden teruggebracht. De mondstukjes (100st) zijn kosteloos (zolang de voorraad strekt). Contactgegevens reserveren: mbouman@ggdru.nl of 06-579 016 23.