Vaccinaties op maat (VOM)

Vaccinaties kunnen je helpen gezond te blijven. In Nederland worden de meeste vaccinaties gratis aangeboden door de overheid, bijvoorbeeld jeugdvaccinaties en de griepprik. Er zijn ook vaccinaties die niet gratis zijn, maar waar je wel voor kunt kiezen.

Vaccinaties tegen infectieziekten

Vaccinaties kunnen zinvol zijn als je meer risico loopt op een infectieziekte doordat je bijvoorbeeld een slechtere afweer hebt, door medicijngebruik of door leeftijd.
Ook als je gezond bent kunnen virussen en bacteriën je ziek maken. Je kunt niet alleen zelf ziek worden, maar ook anderen besmetten.
Bij Vaccinaties op Maat kun je vaccinaties krijgen die niet in het Rijksprogramma zijn opgenomen, maar die wel een gezondheidswinst kunnen opleveren. Je maakt hiervoor een afspraak op het spreekuur van Vaccinaties op Maat. De vaccinatie betaal jezelf na afloop van je afspraak.

Afspraak maken voor het spreekuur

De spreekuren voor Vaccinaties op Maat zijn in Utrecht en Amersfoort. Bel voor een afspraak naar het Afsprakenbureau Reisadvies op 030-608 60 60 (08:30-12:30 uur).

Meenemen naar spreekuur

Afspraak verzetten of afzeggen 

  • Wil je de afspraak verzetten? Bel dan naar het Afsprakenbureau Reisadvies op 030-608 60 60 voor een nieuwe afspraak.
  • Wil je de afspraak afzeggen? In de afspraakbevestiging in je e-mail kun je op het blauwe blokje klikken om je afspraak te annuleren. Of je belt naar het Afsprakenbureau Reisadvies op 030-608 60 60.
  • Annuleren kan zonder kosten tot 24 uur vóór de afspraak. Daarna berekenen we per persoon de kosten van één consult.

Contact

Afsprakenbureau Reisadvies: op werkdagen tussen 08:30-12:30 uur via 030 6086060. Wanneer je een mail stuurt vergeet dan niet je geboortedatum, BSN (laatste 3 cijfers) en mobiele nummer -voor veilige beantwoording- door te geven.